Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tayyip Erdoğan, ‘Asla görüşmem, katil’ dediği Sisi ile Katar’da tokalaştı

Tayyip Erdoğan, ‘Asla görüşmem, katil’ dediği Sisi ile Katar’da tokalaştı


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’da Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile bir araya geldi. Erdoğan, darbeyle yönetime gelen Sisi’ye miting meydanlarında hedef göstermiş, ‘katil’ diye anlatmıştı. Erdoğan, geçmişte yaptığı açıklamalarda Sisi ile asla görüşmyeceğini söylemişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin davetiyle 2022 FIFA Dünya Kupası’nın açılışına katılmak üzere başkent Doha’ya gitti. Ziyarette dikkat çeken bir gelişme de yaşandı. Daha önce Mısır’la normalleşme adımlarının atılabileceğini açıklayan Erdoğan, daha önce dafalarca ‘katil’ dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile Katar’da samimi bir şekilde el sıkıştı. İki liderin birbirine gülümsediği görüldü.

‘ASLA GÖRÜŞMEM’ DEMİŞTİ

Erdoğan, Sisi’ye bugüne kadar defalarca ‘katil’ dedi. Asla görüşmeyeceğini söyledi. 2019 yılı şubat ayında katıldığı televizyon programında, “Ben böyle bir kişiyle asla görüşmem. Her şeyden önce onun bir defa genel afla içerideki bütün bu insanları serbest bırakması lazım. Serbest bırakmadığı sürece biz kalkıp Sisi’yle görüşemeyiz. Sisi göreve geldiğinden bu yana 42 kişiyi idam ettiler. En son 9 genci idam ettiler. Bu bir defa yenilir yutulur bir lokma değildir. Mısır halkı bizim canımız ciğerimizdir ama Sisi asla!” demişti.

DEFALARCA ‘KATİL’ DİYE SESLENDİ

Türkiye-Mısır ilişkileri, 2014’te Mısır’da Müslüman Kardeşler iktidarına Sisi liderliğindeki ordunun darbe yapması ve yönetimi ele geçirmesinin ardından kopmuştu. Bir süre önce normalleşme süreci başlamış, 9 yıl aradan sonra bakan düzeyindeki ilk ziyaret gerçekleştirilmiş ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mısır’a gitmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version