Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tahliye olan tutuklu Orbay 30 yıl sonra köyüne döndü


DİYARBAKIR – Tekirdağ 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde tahliye olan 30 yıllık tutuklu Abdülhamit Orbay, sabah saatlerinde Diyarbakır havaalanında kalabalık bir grup tarafından karşılandıktan sonra, Bismil ilçesine bağlı Haciya Kurmanca Mahallesi’ne gitti.

 

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tahliye olan Abdülhamit Orbay, 30 yıl sonra doğduğu, büyüdüğü köyüne döndü. Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 1992 yılında siyasi gerekçelerle tutuklanan Orbay, hakkında açılan davada müebbet (36 yıl) hapis cezasına çarptırıldı. Orbay, sabah saatlerinde İstanbul’dan havayoluyla Diyarbakır’a geldi. Orbay, sabah saatlerinde Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) ve ailesi tarafından havaalanında alkış ve tezahüratlarla karşılandı. Orbay, daha sonra çok sayıda otomobille Bismil ilçesine bağlı Haciya Kurmanca Mahallesi’ne geçti.

 

KÖYDE KİTLESEL KARŞILANDI

 

30 yılın ardından mahalleye gelen Orbay’ı, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bismil ilçe örgütleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve köylüler tarafından kitlesel bir şekilde karşılandı. Alkışlar ve zılgıtlarla karşılanan Orbay, barış simgesi beyaz güvercin uçurdu.

 

‘TÜM TUTUKLULAR ÖZGÜR OLUNCA…’

 

Orbay, “Her ne kadar cezaevinden çıktığım için mutlu isem de bir yanım da üzgünüm, arkadaşlarım cezaevinde kaldı. Tüm siyasi tutuklular özgür olmadan tam anlamıyla mutlu olmayacağız. Beni kalabalık bir şekilde karşılayan köydekilere ve herkese teşekkür ederim. Dışarı çıkmak farklı bir duygu” diye konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version