Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Soykırım’ operasyonunda garip sorular; suç yok, suç uydurma var!

‘Soykırım’ operasyonunda garip sorular; suç yok, suç uydurma var!


KHK’lı ailelere gıda, erzak ve kira yardımı yapanlara yönelik operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilere yöneltilen sorular, ‘soykırımı’ da gözler önüne serdi. Buna göre insanlar, haklarında hiç bir somut suç delili olmaksızın gözaltına alınarak, itirafçı olmaya zorlanıyor. Mağdurlara yardımdan toplanan insanlara, kişisel ‘suç’ iddialarıyla ilgili somut deliler ortaya konularak değil; genel geçer, saçma sapan sorular soruluyor.

Adana’da gözaltına alınan şüphelilere yöneltilen ilk soru ‘etkin pişmanlıktan’ yararlanıp yararlanmayacakları. Zira yüzlerce insanın gözaltına alındığı operasyonların temel amacı da bu; delil bulamayan rejimin polisleri, yeni itirafçılarla insanları esir almanın hesabını yapıyor.

Yardımsever vatandaşlara sorulan ilk sorunun ‘etkin pişmanlıktan yararlanmak ister misiniz’ olması, operasyonların amacını da deşifre ediyor.

PASAPORTUN VAR MI, TELEFONU NEREDEN ALDIN?

KHK’lılara yardım yaptıkları için gözaltına alınan insanlara yönetilen sorulardan bazıları şunlar: Pasaportunuz var mı? Legal ya da illegal şekilde yurt dışına çıktınız mı? Örgütün ‘sohbet’ adı altında gerçekleştirdiği toplantılara katıldınız mı? FETÖ-PDY içerisinde faaliyet yürüttünüz mü? Adli ya da idari soruşturma geçirdiniz mi? GSM hattınız var mı, numaraları ne? 15 Temmuz’dan sonra örgüt hangi haberleşme programını kullanmaktadır? Tutuklu olan ya da yurt dışında bulunan örgüt üyelerinin ailelerine gıda ve erzak yardımında bulundunuz mu?

HİÇ KİMSENİN HUKUKİ GÜVENLİĞİ YOK

İnsan hakları hukukçusu Dr. Gökhan Güneş’in paylaştığı sorular, yürütülen soruşturmaların içinin ne kadar boş olduğunun da ispatı. Soruları sosyal medya hesabından paylaşan Gökhan Güneş, şunları yazdı:

7. zaten bu bilgilerin hepsi eliniz de var ne diye gazete küpürlerinde yer alan bilgilerle insanlara zulmediyorsunuz diyeceksiniz.

Bir terör örgütünü! çökertecek nitelikte ve dahiyanece hazırlanan soruları merak ettiniz değil mi? Buyurun size o müthiş sorular! 👇 pic.twitter.com/gVKgiK75qO

— Dr. Gökhan Güneş (@GkhanGnes8) November 21, 2022

Bugün (Adana’da) yine hiç bir suç işlememiş onlarca kişi gözaltına alınıp öncesinde de basınla paylaşıldı. Bu sözde operasyonlarla amaçlanan terör vs. değil, birilerinin gözüne girmek ve ‘şu kadar kişi göz altına alındı’ haberlerini yaptırabilmektir.

Birazdan paylaşacağım soruları görünce ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız. Bu soruları okuyunca ülkede hiç kimsenin hukuki güvenliğinin olmadığını ve 85 milyonu bu sorularla göz altına alabileceklerini göreceksiniz. İnanamayacak, böyle saçma soruşturma mı olur diyecek ve hiçbir suçlama yöneltmeden bile insanların nasıl göz altına alınabildiklerine şahit olacaksınız.

O SORULARIN CEVABI ZATEN ELLERİNDE VAR!

Sorulan soruların tamamının cevabı ellerinde olanların neden bu saçma sorularla insanların hürriyetini kısıtlığını merak edecek ve cevabın skora yansıtılması gereken gözaltı sayısında yattığını bir kez daha anlayacaksınız. Sorulara baktığınız da hiçbir suç isnadında bulunulmayan kişilere ilk sorulan sorunun ‘etkin pişmanlıktan’ faydalanmak istiyor musun olduğunu ve bu soruşturmalarla amaçlanın da ‘itirafçı’ avından başka bir şey olmadığını göreceksiniz.

İşin komiği, sorulan sorulardan hukukla ilgili tek sorunun da bu olduğunu anlayacak ve sorulan sorularla şüphelinin ne alakası var; zaten bu bilgilerin hepsi eliniz de var ne diye gazete küpürlerinde yer alan bilgilerle insanlara zulmediyorsunuz diyeceksiniz. Bir terör örgütünü(!) çökertecek nitelikte ve dahiyanece hazırlanan soruları merak ettiniz değil mi? Buyurun size o müthiş sorular!

8. Evet, insanların “terör” bahanesiyle gözaltına alınıp tutuklandıkları “0” delil ve suç isnatlı sorular işte bunlar. Daha dün paylaştığımız BM İnsan Hakları Komitesi kararında da belirtildiği üzere bu soruşturma ve yargılamaların tamamı hukuka aykırıdır. pic.twitter.com/piWRYinqHs

— Dr. Gökhan Güneş (@GkhanGnes8) November 21, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version