Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Son kararı Erdoğan verecek; IMEI kayıt ücreti 6 bin TL’yi aşabilir!

Son kararı Erdoğan verecek; IMEI kayıt ücreti 6 bin TL’yi aşabilir!


2023 IMEI kayıt ücretinin 2 bin 732 TL’den 6 bin 90 TL’ye yükselmesi bekleniyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yetkisini kullanarak aksi yönde bir karar almazsa IMEI kayıt ücreti son 10 yılda yüzde 5 bin zamlanmış olacak. 2014 yılında IMEI kayıt ücreti sadece 119,5 liraydı.

Ekim ayı enflasyon verileriyle birçok fiyat düzenlemesi için dikkate alınan yeniden değerleme oranı da belirlendi. Buna göre 2023 için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 122,9 oldu. 2022 için geçerli olan yeniden değerleme oranı yüzde 36,2 olarak gerçekleşmişti.

YDO’nun belli olmasıyla birlikte 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonlar için ödenecek IMEI kayıt harcı da ortaya çıkmış oldu. Erdoğan, Vergi Usul Kanunu kaynaklı artırma veya azaltma yetkisini kullanmazsa 2023 yılında vergi ve harçlar yüzde 122.93 oranında artacak. Vergi Usul Kanunu uyarınca Cumhurbaşkanının, vergi ve harçlarda yeniden değerleme oranını yüzde 50 azaltma ve yüzde 50 artırma yetkisi bulunuyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ise Cumhurbaşkanının artırma yetkisi yüzde 50 olmakla birlikte, indirme yetkisi yüzde 80 düzeyinde. Cezalarda ise ilan edilen yeniden değerleme oranları değiştirilemiyor.

IMEI KAYIT ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Bu bilgilere göre her yıl düzenli olarak artış gösteren ‘IMEI kayıt ücreti’ olarak adlandırılan yurt dışından getirilen telefon için kullanım izin harcı, Erdoğan tarafından bir değişiklik kararı alınmazsa yeni yılda 2 bin 732 TL’den 6 bin 90 TL’ye yükselecek.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version