Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şirnex’te kadın paneli


ŞIRNEX – Şirnex’te 25 Kasım dolayısıyla düzenlenen panelde, “Eşit ve özgürce bir arada yaşamanın sağlanması ve demokratik koşulların oluşması için savaşa hayır, barış hemen şimdi” vurgusu yapıldı.

Şirnex’te Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla panel düzenledi. KESK Şirnex Şubesi’nde düzenlenen panele çok sayıda kişi katıldı.

Moderatörlüğünü Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Mihriban Şenbayram’ın yaptığı panele, Şirnex Barosu Başkan yardımcısı avukat Aycan İrmez ile Eğitim-Sen üyesi ve sanat tarihçisi Süreyya Denizci Akgül panelist olarak katıldı. Panelde “Saçımızın teline haklarımıza, özgürlüğümüze, sahip çıkıyor, direnişimizi büyütüyoruz” pankartı açıldı. 

Panelde kadına yönelik şiddet ve cezasızlık politikalarına ilişkin konuşan İrmez, kadınların hukuki mücadeleyi her alanda sürdüreceklerini söyledi. Ardından konuşan Akgül, feminizm özelinde kadın mücadele tarihi hakkında bilgilendirmede bulunarak, her dönemde kadınların egemen erkek zihniyetine karşı mücadele ettiğini ifade etti. 

‘ATAERKİL KAPİTALİZM KRİZDE’

Yapılan değerlendirmelerin ardından basın metni Mihriban Şenbayram tarafından okundu. Şenbayram, iktidarın Türkiye halklarını bir kaosun içine çektiğini ifade ederek, bundan en fazla zarar görenlerin yine kadınlar olduğunu söyledi. Şenbayram devamla, “Ataerkil kapitalizm krizde. Savaşlar çıkarıyor, doğayı talan ediyor, kadınları, çocukları, emekçileri ve halkları her geçen gün artan sömürü çarkının içine çekerek krizden çıkmaya çalışıyor. Toplumu kutuplaştırıcı söylemlerle savaş politikalarına hız veren AKP iktidarı ırkçılıktan besleniyor. Rojava’ya dönük saldırıları bu politikalarının bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. İşsizliğin, yoksulluğun bu kadar arttığı, ekonomik krizin derinleştiği koşullarda ülke kaynakları ve bütçe, güvenlikçi politikalara, savaşa aktarılıyor. Kadınlar olarak daha fazla yoksulluk, şiddet, göç ve ayrımcılık anlamına gelen savaşların son bulması, eşit ve özgürce bir arada yaşamamızın sağlanacağı demokratik koşulların oluşması için savaşa hayır, Barış hemen şimdi diyoruz” diye belirtti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version