Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Silopi’de ‘İnsanlık Yürüyüşü’ başlıyor


ŞIRNAK – Kimyasal silah kullanımına karşı Habur Sınır Kapısı’na doğru yapılacak yürüyüş için kitle, Tilqebîn beldesinde toplanmaya başladı. 

 

Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Avaşîn ve Metîna bölgelerinde aylardır kullanmaya devam ettiği kimyasal ve yasaklı silahlara karşı tepkiler sürüyor. Kimyasal silah kullanımına karşı bugün Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Tilqebîn beldesinde “Kimyasal Silah Kullanımına Karşı İnsanlık Yürüyüşü” şiarıyla yürüyüş düzenleniyor. Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Barış Anneleri Meclisi, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Hukuki Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), Göç Platformu ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi öncülüğünde düzenlenen yürüyüş için çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişi kente geldi. 

 

TOPLANMA BAŞLANDI

 

Aralarında DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır’ın da olduğu kitle, HDP Tilqebîn Belde Örgütü binası doğru yürüyüşe geçti. Kitlenin önü burada parti binasını ablukaya alan askerler tarafından kesildi. Kitle, alkış ve zılgıtlarla ablukaya tepki gösterdi. Coplarla kalkanlarına vurarak, kitlenin sesini kısmaya çalışan askerler, bir süre sonra içinde gaz bulunan tazyikli suyla kitleye saldırdı. HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve birçok kişi gazdan etkilendi. Kitlenin ara sokaklardaki bekleyişi devam ediyor. 

 

Yüzlerce kişi de Silopi’nin birçok noktasında bir araya geldi. Seçilmiş belediye eşbaşkanlarının da aralarında olduğu birçok kişi HDP Silopi İlçe Örgütü binasında bir araya geldi. Kitle, bir süre sonra Tilqebîn’e doğru hareket edecek. Barış Anneleri ve partililerin de aralarında olduğu birçok kişi de farklı mahallelerde yürüyüş için buluştu. Farklı noktalarda buluşan kitlelerin bir araya gelmesi sonrası yürüyüşün başlaması bekleniyor. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version