Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Serav’da ceset parçalarına ilişkin inceleme


WAN– Van Barosu, İHD ve ÖHD Van Şubesi, Serav ilçesinde boş bir alanda kime ait olduğu bilinmeyen bir ceset parçasının günlerce boş alanda kaldığı iddiası üzerine incelemelerde bulundu. 

Van Barosu, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve ÖHD Van Şubesi, Wan’ın Serav (Saray) ilçesinde kime ait olduğu bilinmeyen bir ceset parçasının günlerce ortalıkta kaldığı iddiası üzerine, bölgeye incelemelerde bulunmak amacıyla gittiğini açıkladı. İHD ve ÖHD, yapılan incelemeler sonucunda konuya ilişkin yazılı açıklama yayınladı. 

Yapılan açıklamada, kime ait olduğu bilinmeyen bir cesedin 40 gün boyunca sahipsiz bir şekilde boş bir alanda bırakıldığı iddiasıyla bölgeye gidildiği belirtildi. Açıklamada, “Van Barosu İHM, İHD ve ÖHD Van Şubesi’nden bir heyet oluşturup 10 Kasım 2022 tarihinde Saray ilçesine gidilmiştir.  Heyetle yapılan incelemeler ve dinlenen görgü tanıkları sonucunda; Saray ilçesinde bulunan Kazım Paşa Mahallesi Saray Devlet Hastanesi 30 metre yakınında gömülü bir alan tespit edilmiştir. Bilgi veren mahalle sakini, buraya bir cesede ait et parçaları olduğunu, kokudan rahatsız oldukları gerekçesiyle et parçalarını gömdüklerini belirtmiştir. Olaya ilişkin Saray Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşme sağlanmış. İddia edilen yerde, varsa ceset kalıntılarının çıkarılarak usulüne uygun bir şekilde gömülmesi için heyette bulunan kişiler adına Saray Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar dilekçesi sunulmuştur” denildi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version