Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Saray baskıyı artırdı; Erdoğan, uçağı mart ayında görücüye çıkaracak

Saray baskıyı artırdı; Erdoğan, uçağı mart ayında görücüye çıkaracak


TR724 ÖZEL | TUNA YILDIZ

Son anketlerde oy oranlarında ciddi düşüş yaşayan Ak Parti ve MHP, farklı açılımlarla oylarını artırmaya çalışıyor. Türkiye’nin ilk yerli otomobili olduğu iddia edilen TOGG marka aracın tanıtımını yapan Cumhur İttifakı, son koz için düğmeye bastı.

Tr724’e ulaşan bilgilere göre; TOGG’un ardından bu kez de şapkadan ‘Milli Muharip Uçak’ çıkarılacak. Erdoğan’ın talimatıyla Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde üretimi yapılacak uçağın, alt yüklenicilerine baskılar arttı. İnsansız hava aracı olarak tasarlanan uçağın, tanıtım için Mart 2023’e yetiştirilmesi istendi. Bunun için projenin yazılım, kontrol sistemleri, iniş takımları ve test sistemleri geliştirme faaliyetlerinde görevli mühendislerin izinlerinin iptal edilmesi talimatı verildi.

Haziran 2023’te yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı yatırımlara çalışmalarına hız verdi. Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, her hafta bir şehirde ya açılış yapıyor ya proje tanıtımı yapıyor. İtalya’da yapıldığı ortaya çıkan TOGG marka otomobilin tanıtımından beklenen desteği bulamayan Cumhur İttifakı, bu kez de Savunma Sanayi Başkanlığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ve Altınay Savunma Teknolojileri ortaklığında 2019 yılında başlanan Milli Muharip Uçak ve Hürjet projesine sarıldı.

Saray’dan gelen talimat üzerine Savunma Sanayii Başkanlığı ekipleri, seçim öncesi uçağın hazırlanması için aracı şirketlere baskı yapıyor. Uçak hangardan çıkana kadar hayati bir durum olmadığı müddetçe mühendislerin izinleri kaldırıldı.

Saray ekibi ayrıca, TOGG üretim tesislerinde çekildiği iddia edilen ve kamuoyunda alay konusu olan görüntülere benzer videoların çekilmemesi için de üretim merkezinde bazı kısıtlamalar getirdi. Bu çerçevede belirlenen merkezlere telefon başta olmak üzere video çekim özelliği bulunan cihazların sokulmaması istendi. Aksi durumda ciddi yaptırımlar uygulanacağı çalışan personellere sözlü olarak aktarıldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version