Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya: Ukrayna, Donbas’ta 10’dan fazla savaş tutsağını infaz etti

Rusya: Ukrayna, Donbas'ta 10'dan fazla savaş tutsağını infaz etti

Serbest Görüş Dış Haberler

Sosyal medyada yayılan bir videonun ardından Kremlin, Ukraynalı askerleri 10’dan fazla Rus savaş tutsağını infaz etmekle suçladı. 

Bahsi geçen videoda Rus askeri olduğu düşünülen bir grup insanın bir evin bahçesinde bulunan küçük binadan elleri kafalarında olarak çıkarıldığı, sonra da yüzüstü yatırıldıkları görülüyor. 

The Guardian’ın aktardığına göre siyah giyimli adamlardan biri, binadan çıktığı sırada kolundaki sarı bantlar nedeniyle Ukraynalı oldukları düşünülen gruba silah doğrultuyor. 

Ukraynalı bir asker tarafından çekildiği düşünülen videoda bu anları takip eden şiddet anlarında ayakta ve yerdeki tüm Rusların öldürüldüğü görülüyor. Görüntülerde en az 12 ceset görüldüğü aktarıldı.

Yerel basının aktardığına göre olay, Donbas’ın Doğu Luhansk bölgesindeki Makiivka köyünde yaşandı. 

Henüz ne videodaki insanların kimliği, ne de lokasyon bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Rus askerlerin acımasızca öldürülmesi ne ilk ne de tek savaş suçudur” denildi. Açıklamada, “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri arasında yaygın olan bu uygulamayı Kiev rejimi desteklerken onların Batılı dostları görmezden geliyor” ifadeleri kullanıldı.

“Videonun 10’dan fazla hareketsiz bırakılmış Rus askerin dejenere Ukraynalı askerler tarafından metodik olarak öldürmesini” gösterdiği belirtilen açıklamada Rusya, “Ukrayna öldürdüğü ve işkence ettiği her asker için sorumlu tutulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı henüz konuyla ilgili yorumda bulunmadı. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version