Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ronaghi’nin babası cezaevi önünde kalp krizi geçirdi


ANKARA – İranlı insan hakları aktivisti Hussein Ronaghi’nin Evin Cezaevi önünde oturma eylemini sürdüren babası, eylem sırasında kalp krizi geçirdi. 

 

İran’da seçim sonrası patlak veren protestolardaki rolü nedeniyle 2009 yılında tutuklanan ve 2016’da serbest bırakılan blog yazarı, aktivist ve siyasi muhalif Hussein Ronaghi’nin evi, 23 Eylül’de katıldığı bir canlı yayın esnasında basılmıştı. Baskın sırasında evden kaçmayı başaran Ronaghi, ertesi gün ifade vermek için avukatlarıyla birlikte Evin Cezaevi’ne gitmişti. 

 

Hussein Ronaghi, cezaevinin önünde “Daha önce tutuklandım, rejim bana kin güttüğü için tutukluyor. Karşı karşıya kalacağım muameleyi biliyorum. Eğer tutuklanma kararı verilirse açlık grevine başlayacağım” açıklamasında bulundu. Hussein Ronaghi’nin şiddet sonucu iki bacağı kırılmış ve avukatlarıyla birlikte tutuklanmıştı.

 

BABASI KALP KRİZİ GEÇİRDİ 

 

Ronaghi’nin ailesi, çocuklarının tutuklandığı günden bu yana Evin Cezaevi önünde oturma eylemini sürdürüyor. Hussein Ronaghi’nin babası Ahmed Ronaghi, cezaevi önünde oturma eylemini sürdürürken kalp krizi geçirdi. Baba Ronahgi, Taleghani Hastanesi’ne kaldırıldı. 

 

‘BABAMIN DURUMUNDAN REJİM SORUMLU’

 

Tutuklu insan hakları aktivisti Ronaghi’nin erkek kardeşi, sanal medya hesabından babasının hastanede çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak, “Babam Ahmed Ronaghi bugün Evin Cezaevi önünde kalp krizi geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. Hastanede babama anjiyo yapıldı, ardından babam yoğun bakım ünitesine alındı. Bu hafta kalp ameliyatı olacak” bilgisini paylaştı. 

 

Ronaghi, paylaşımın sonunda, “Babamın durumundan İslam Cumhuriyeti sorumludur” dedi. 

 

AİLE TEHDİT EDİLMİŞTİ

 

Hussein Ronaghi, 24 Eylül’de darp edilerek tutuklanmış ve tutuklandığı gün Evin Cezaevi’nde açlık grevine başlamıştı. İki bacağı birden kırık olan ve tedavi hakkı engellenen Ronaghi’nin ailesi de 25 Eylül’den beri cezaevi önünde oturma eylemini sürdürüyor. Ronaghi’nin babası Ahmed Ronaghi, daha önce sanal medya hesabından rejim yetkililerinin kendisini ve eşini tehdit ettiğini duyurmuştu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version