Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rojava’ya saldırılara karşı ‘savaşı durduralım’ çağrısı


ANKARA – HDP PM Üyesi Nazım Karakurt, AKP’nin Kürt’ün özgürlüğüne karşı olduğunu belirterek, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılara karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yıllardır hedefe koyduğu Kuzey ve Doğu Suriye, 20 Kasım’da savaş uçaklarıyla bombalandı. “Kobani düştü düşüyor” diyerek Kürtlerin statüye sahip olmasına yönelik tahammülsüzlüğünü gösteren Erdoğan, hava saldırılarının ardından bu kez kara saldırılarının sinyalini verdi.

 

Bir yandan Federe Kurdistan Bölgesi’nin Zap, Metîna ve Avaşîn alanlarına kimyasal silah saldırılarını sürdüren AKP-MHP iktidarının, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik hava saldırılarına dönük tepkiler de devam ediyor.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi üyesi Nazım Karakurt, Türkiye’nin saldırılarını ve Ankara Emniyeti’nin uygulamalarına değerlendirmelerde bulundu.

 

‘KÜRT’ÜN ÖZGÜRLÜĞÜNE KARŞI’

 

AKP-MHP iktidarının DAİŞ saldırılarına karşı özgürleştirilen Kobanê’nin intikamını, hava saldırılarıyla almaya çalıştığını dile getiren Karakurt, “Suriye topraklarına IŞİD yeniden hazırlamış gibi. Biz bunu 2015 seçimlerinden biliyoruz, Suruç’ta patlayan bombadan biliyoruz, Ankara Gar’ında patlayan bombadan biliyoruz, HDP binalarına konulan bombalardan biliyoruz. En son İstiklal Caddesine konulan bombadan biliyoruz. Bu devletin Kürt’ün özgürlüğüne, demokrasisine, barış talebine her yerde karşı çıkıyor” dedi.

 

SAVAŞIN YARATTIĞI TABLO

 

Karakurt, savaşın, ülkenin emekçilerine, yoksullarına nasıl bir tablo yarattığını bildiklerini kaydederek, “Bu ülkenin bütçesi savaşa, bombalara aktarılıyor. Biz HDP olarak bunun kavgasını, mücadelesini vermek zorundayız. Çünkü savaş yoksulluktur, açlıktır. Şu anda dünya örnek teşkil edecek Rojava Devrimi’nin var olduğu bir paradigmasal dönüşümün olduğu topraklara saldırı kabul edilemez” diye belirtti.

 

AYDINLARA ÇAĞRI

 

Kamuoyunun savaşa karşı çıkması gerektiğinin söyleyen Karakurt, “Savaş demek, ekmeğimizin, lokmamızın küçülmesi demek. Bu ülkenin aydınları, demokratları, yazarları, çizerleri, yüksek bir sesle alanlara çıkmalı, savaşa karşı barışı talep etmeleri gerekiyor. Gelin bu operasyonları, bu savaşları birlikte durduralım” çağrısında bulundu.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version