Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Reyhanlı’nın talimatını verdiği iddia edilen Memet Gezer: 5 gün önce emniyete haber vermiştim

Reyhanlı’nın talimatını verdiği iddia edilen Memet Gezer: 5 gün önce emniyete haber vermiştim


Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıların talimatını verdiği iddia edilen Memet Gezer’in yargılanmasına başlandı. Gezer, ifadesinde saldırıdan beş gün önce Hatay emniyetine bilgi verdiğini söyledi.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanık Gezer tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Suriye istihbaratında görevli bir generalden Türkiye’ye yönelik saldırı yapılacağı bilgisi aldığını belirten Gezer, bu bilgiyi arkadaşı M.G. aracılığıyla Hatay emniyetine ulaştırdığını ve ismini hatırlayamadığı bir polisle telefonla görüştüklerini söyledi.

Polisin bu bilginin yeterli olmadığını söyleyip daha fazla bilgi talep etmesi üzerine, THKP-C Acilciler örgütünün elebaşı Mihraç Ural grubuyla irtibata geçtiğini ileri süren Gezer, “Bu vesileyle Yusuf Nazik, ardından da Suriye İstihbaratında subay olan Hacı isimli kişiyle tanıştım. Hacı aracılığıyla da Nasır Eskiocak ile tanıştım” dedi.

‘TÜM BİLGİLERİ HATAY EMNİYETİNE VERDİM’

Sanık Gezer, saldırıyı gerçekleştiren bu kişilerden aldığı tüm bilgileri arkadaşı A.A. aracılığıyla Hatay emniyetine verdiğini söyledi.

Gezer, “Başlangıçta saldırının Ankara’da yapılacağı yönünde bilgi vardı. Hedefin Reyhanlı olduğunu, saldırıdan 5 gün önce Hacı’nın, Nasır Eskiocak’a söylemesi üzerine öğrendim. Bunu öğrenir öğrenmez Hatay emniyetine bilgi verdim. 2 gün sonra da görüştüğüm emniyetten bunu teyit ettim. Hatta bombayı kimin getireceğine kadar detay aktardım” ifadelerini kullandı.

Serbest Görüş:

Mahkeme başkanının bütün bunları neden yaptığı yönündeki sorusu üzerine sanık Gezer, “Bunun için kimseden para talebinde bulunmadım. Zaten paraya ihtiyacım da yoktu. Bunu sadece ülkemin insanlarına zarar gelmesini önlemek için yaptım” dedi.

Gezer’in avukatı Adil Hasan Tahsin Dinç de saldırıdan kısa süre önce yapılan ihbarla ilgili tutanağı mahkemeye sundu.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde belediye binası yanı ile PTT binası önünde 2013’te gerçekleşen iki ayrı bombalı saldırıda 53 kişi hayatını kaybetmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version