Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polis şiddetine maruz kalan gazeteci Biçici’nin duruşması ertelendi


İSTANBUL– Haber takibi yapan gazeteci Gökhan Biçici’ye işkence uygulayan 5 polis hakkında görülen duruşma, polislerin eksik ifadeleri nedeniyle ertelendi.

Gezi Parkı direnişi sırasında İMC TV adına haber takibi yapan gazeteci Gökhan Biçici’ye işkence uygulayan 5 polisin yargılandığı davanın duruşması İstanbul 48’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Biçici, avukatları Metin İriz ve Emine Özhasar’ın yanı sıra tanık gazeteci Mürsel Çoban da katıldı.

İlk olarak söz verilen Çoban, Biçici’ye yönelik şiddete şahit olduğunu belirterek, detaylarını anlattı. Söz verilen Av. İriz ve Özhasar, önceki duruşmalarda da söz konusu durumun işkence olduğu ve bu doğrultuda görevsizlik kararı talep ettiklerini belirterek, talebini yineledi.

Söz verilen iddia makamının eksik hususların giderilmesine dönük talebi ardından ara kararını oluşturan mahkeme, ifadesi henüz alınmayan polisler hakkında daha önce verilen yakalama kararının infazının beklenmesine karar vererek, duruşmayı 23 Şubat’a erteledi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version