Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mustafa Destici: KKM olmasa dolar 30-40 lira olurdu

mustafa destici


Cumhur İttifakı destekçilerinden BBP lideri Mustafa Destici, Kur Korumalı Mevduat hesabıyla ‘zenginlere para aktarıldığı’ iddiasının doğru olmadığını savundu. Destici’ye göre KKM olmasaydı dolar 30-40 liraya çıkacaktı. Destici, HDP’yi ise ‘legal görünümlü illegal yapı’ olarak tanımladı.

Fox TV’de ‘Çalar Saat’ programının konuğu olan Mustafa Destici, hükümetin vatandaşları enflasyona ezdirmediğini söyledi. “Fırsatçılar var. Esas mücadele edilmesi gerekenler bu fırsatçılar.” diyen Mustafa Destici, KKM’yi ise şu sözlerle savundu: “Kur Korumalı da parası olana para aktarıldı sözü külliyen doğru olmayan bir söz. Devlet diyor ki, ‘Dolarını getir, ben sana aynı parayı geri vereceğim’ diyor. Senin bir kazancın yok! (Devlet nereden veriyor sorusu üzerine) Tabi ki Hazine’den veriyor, MB’ndan veriyor. Devlet bunu yapmasaydı o zaman dolar bir anda 30-40 lira olacaktı. Bugün enflasyon yüzde 80’se bir anda yüzde 150 olacaktı. Orada devlet ciddi bir tedbir aldı. Orada birilerine para aktarılıyor sözü külliyen yalan.”

HDP, LEGAL GÖRÜNÜMLÜ İLLEGAL BİR YAPIDIR

Mustafa Destici, HDP’yi ise ‘legal görünümlü illegal yapı’ olarak tanımladı. AKP heyetinin HDP’yi ziyaretini eleştiren Destici, “PKK’nın siyasi şubesi. PKK’yla ilişkisi olmadığını söyleyebilir misiniz? AKP’nin görüşmesi yanlış. Ben zaten görüşmüyorum. Ben HDP’yi meşru bir parti olarak görmem ve görüşmem. Terör örgütünün partisi olmaz. HDP, PKK’nın siyasi uzantısıdır, iltisaklı bir partidir.” ifadelerini kullandı.

#Destici: Kur Korumalı Mevduat’ta rantçıya para aktarıldığı söylemi külliyen yalan. KKM tedbiri alınmasaydı, bugün döviz 30-40 liraya çıkabilirdi. #NeredenBakarsanBak #ÇalarSaat pic.twitter.com/Nw0CYVaHg2

— FOX HABER (@FOXhaber) November 3, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version