Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kürt halkıyla dayanışma çağrısı

Kürt halkıyla dayanışma çağrısı


İSTANBUL – MBP, saldırılara ilişkin “Kürt halkıyla dayanışmayı, sokaktaki pratik eylem birliğini büyütelim!” çağrısı yaptı. 

 

Mücadele Birliği Platformu (MBP), Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye ile Federe Kurdistan Bölgesi’ne yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarına karşı yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi. Türkiye’nin saldırılarının temel hedefinin Rojava’da yaşanan devrimi boğarak tüm alanı işgal etmesine yönelik olduğuna işaret eden Platform, bu işgal yöntemiyle Kürt kazanımların tümden tasfiye edilmek istendiğinin altını çizdi. 

 

‘KÜRTLER GENİŞ ŞER İTTİFAKIYLA KARŞI KARŞIYA’ 

 

Tüm bu işgal girişiminin başta NATO olmak üzere ABD’nin, Rusya’nın ve bölgede bulunan Barzani’nin destek verdiğini ifade eden Platform, “Devrimci Kürt halkı ve Rojava devrimi, bir kez daha çok geniş bir şer ittifakının saldırısı altında! Geçtiğimiz günlerde Taksim’de gerçekleşen katliamın tepeden tırnağa faşist devletin bir planı olduğu, katliamı düzenleyenlerin kendi elemanları olan ÖSO’cular olduğu ve bu saldırının Rojava’ya yönelik yeni işgallere zemin hazırlanmak için gerçekleştirildiği bilinmelidir. ‘Saldırının talimatı Kobane’den geldi’ denerek Rojava doğrudan hedef gösterilmiştir” ifadelerini kullandı. 

 

‘KÜRT HALKIYLA SOKAKLARDA DAYANIŞALIM’

 

AKP iktidarının yürüttüğü bu saldırıları salt bir seçim hesabı olarak görmediklerini ifade eden Platform, açıklamasının devamında şunları belirtti: “Saldırının asıl hedefi Rojava devrimidir, onunla birlikte Türk ve Kürt emekçi halklarının devrimci mücadelesidir. Bugün Kürt halkına saldıranlar işçileri sömürenler, Alevileri katliamla tehdit edenler, gençleri geleceksizleştirenler aynı güçlerdir. Faşizmin yaratmaya çalıştığı algı operasyonuna, şovenist histeriye kapılmamak tam aksine, halklar arasına düşmanlık eken, savaşları başlatan, işgaller düzenleyen, işçilerin en sıradan taleplerini bile gazla, copla bastıran, bizleri yoksulluğa mahkum edenlerin düzenine karşı Kürt halkıyla dayanışmayı, sokaktaki pratik eylem birliğini büyütelim!”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version