Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KHK’lı kişi bankadan para çekmek istedi, ‘Yasaklı TC’ uygulaması ifşa oldu

KHK’lı kişi bankadan para çekmek istedi, ‘Yasaklı TC’ uygulaması ifşa oldu


Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edilen Mazlum Çetinkaya, bankadan para çekmek isteyince bankaların uzun zamandır ‘yok’ dediği uygulaması ifşa oldu. Devlet bankasının ‘Yasaklı TC’ uygulamasının ekran görüntüsü ortaya çıktı.

KHK’li Mazlum Çetinkaya geçtiğimiz günlerde Malatya’daki bir devlet bankasına giderek oğlu tarafından yurtdışından hesabına yatırılan parayı çekmek istedi. Bankadaki memur önce hesabında para olmadığını iletti, daha sonra da kendisine, “Ne iş yapıyorsunuz?” diye sordu. Çetinkaya da bunun üzerine kendisine gönderilen paranın dekontunu görevliye göstererek bir yanlışlık olduğunu ve hesabına yeniden bakılmasını talep etti. Çetinkaya’nın ısrarı sonucunda bankadaki görevli, “Yasaklı TC uyarısı alıyorum” diyerek parayı vermedi.

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre Çetinkaya yazılı tebligat istedi ancak bu talebi yerine getirilmedi. Bunun üzerine Çetinkaya görevlinin önündeki ekran görüntüsünde yer alan uyarıyı gördü. Ekranda,  “… Numaralı müşteri yasaklı listesindedir” ifadeleri yer aldı.

BANKALAR ‘BÖYLE BİR UYGULAMA YOK’ DEMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişiminden sonra yayımlanan KHK’lerle ihraç edilen binlerce KHK’lı bankalardan paralarını alamadı, onaylanan kredileri iptal edildi, kredi kartlarına engel konuldu. Bankalar ise böyle bir uygulamanın olmadığını iddia ediyordu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version