Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Keneş: Erdoğan’ın adımı vermesine sevindim; bir garibana musallat olacağına bana musallat olsunlar

Keneş: Erdoğan’ın adımı vermesine sevindim; bir garibana musallat olacağına bana musallat olsunlar


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını vererek İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’dan iadesini istediği gazeteci ve akademisyen Bülent Keneş, tr724’ün ‘Medyada Bugün’ programına katıldı. Erdoğan’ın kendisinden nefret ettiğini söyleyen Keneş, “Bana, ‘Adamı incitmişsin’ diyorlar. Hırsızlık yaptı yüzüne vurduk; yolsuzluk yaptı, rüşvet aldı, yüzüne vurduk. Cihadist terör örgütlerini destekleri, rapor ettik. Dolayısıyla incitmiş olabiliriz. Benim adımı anmasına açıkçası bir yönüyle seviniyorum; bir garibana musallat olacağına bana musallat olsunlar ben de üzerime düşeni yapmaya devam edeyim.” dedi.

İsveç’te yaşayan gazeteci ve akademisyen Bülent Keneş, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adını anmasıyla birlikte dünyada gündem oldu. Zira Erdoğan, dün İsveç Başbakanı Kristersson’u ağırladığı programda, “Şu anda FETÖ terör örgütünden İsveç’te olan bir tanesi var ki, ismini de vereceğim, Bülent Keneş, mesela bu teröristin Türkiye’ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor.” demişti. Erdoğan, İsveç’in NATO üyeliğine karşılık rüşvet olarak bir gazeteciyi ‘deport’ etmesini istiyordu. Doğal bu açıklama bütün dünyada geniş yankı uyandırdı.

Bülent Keneş, Today’s Zaman’ın genel yayın yönetmenliğini yaptığı dönemde tweet attığı için tutuklanmıştı.

NE AHLAKİ, NE HUKUKİ, NE İNSANİ DEĞERLER ERDOĞAN İÇİN BAĞLAYICI DEĞİL

Bülent Keneş, dünden bu yana yaşadıklarını tr724’te ‘Medyada Bugün’ programında değerlendirdi. Tayyip Erdoğan’ın adını vermesine çok şaşırmadığını söyleyen Keneş, “Telefondan canlı dinliyordum. Yemek esnasında ailemle birlikte öğrenmiş olduk. Erdoğan gibi bir despottan her şeyi bekleyebilirsiniz. Ne ahlaki, ne hukuki, ne insani ilkeler ve değerler Erdoğan için bağlayıcı değil. NATO üyeliği karşılığında bir gazeteciyi terazinin diğer kefesine koymuş olması çok trajikomik. Bu beni şaşırttığı kadar da öfkelendirdi, biraz da üzdü.” ifadelerini kullandı.

Bülent Keneş, Erdoğan’ın ismini söylemesinden itibaren İsveç medyasında çok arayan olduğunu söyledi. Keneş, şunları söyledi:

ERDOĞAN BENDEN NEFRET EDİYOR

ERDOĞAN REJİMİNİN NE OLDUĞUNU DÜNYAYA DUYURDUK

‘İNCİTMİŞSİN’ DİYORLAR, DOĞRUDUR

Today’s Zaman’ın yayın hayatına başlaması dolayısıyla düzenlenen törene dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan da katılmıştı. 

İSMİMİ SEÇİM YATIRIMI OLARAK GÖRÜYOR OLABİLİR

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version