Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

JPMorgan’a göre dolar yıl sonuna kadar zirve yapacak

JPMorgan'a göre dolar yıl sonuna kadar zirve yapacak


İstanbul serbest piyasada dolar hafif yükselişle güne 18,63, euro 19,30 liradan başladı. Döviz kurlarındaki yüksek seyir devam ederken, JPMorgan Varlık Yönetimi doların seyrine ilişkin öngörüsünü rapor halinde yayınladı.

ABD’de enflasyonun hızını yavaşlatmasıyla birlikte ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımına ilişkin beklentiler de revize edildi. Fed’in önümüzdeki toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımı beklentisi yerine 50 baz puana bıraktı. Fed’in faiz politikasına paralel olarak önümüzdeki yıldan itibaren doların da küresel piyasalarda hız kesmesi bekleniyor. Piyasaların Fed’in patikası hakkında artık daha net bir tabloya sahip olduğunu belirten JP Morgan Varlık Yönetimi Stratejisti Kerry Craig, “Dolar artık bu yıl gördüğümüz tek yön yukarı çizgisinde değil. Euro ve yen gibi para birimlerinde toparlanma için alan var” değerlendirmesini yaptı.

JP Morgan analistleri geçen hafta hazırladıkları raporda da, doların bu çeyrekte zirve yapmasını beklediklerini, ardından ise düşüş olacağı öngörüsünde bulunmuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version