Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İzmir’de öğrencilere ücretsiz yemek için binlerce imza toplandı

İzmir'de öğrencilere ücretsiz yemek için binlerce imza toplandı


Artı Gerçek – Toplanan imzaların Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderileceğini belirten ÖV-DER İzmir Şube Başkanı Behram Kaya, öğrencilere ücretsiz yemek verilmesi için TBMM’ye sunulan teklifinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini anımsattı. Kaya, “Çocuklarımızın hakları bir kez daha siyasete alet edildi. Çocuklarının derslere aç girmesine göz yuman milletvekilleri kimleri temsil ediyor” dedi.

Tüm Öğrenci Velileri Derneği (ÖV-DER) İzmir Şubesi, Bornova Kadın Derneği (BORKAD) ve Buca BEKEV Kadın Derneği’nin desteğiyle İzmir’de yürütülen üç aylık çalışma ile devlet okullarındaki öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesi için binlerce imza toplandı. İmza kampanyası ile ilgili Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube’de bugün basın açıklaması yapıldı.

‘ÇOCUKLARIN DERSLERE AÇ GİRMESİNE GÖZ YUMAN VEKİLLER KİMİ TEMSİL EDİYOR?’

ÖV-DER İzmir Şube Başkanı Behram Kaya’nın okuduğu açıklamada, öğrencilere ücretsiz yemek için TBMM’ye verilen kanun teklifinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiği anımsatıldı.

“İmza masaları ve diğer çalışmalarımızın hiçbirinde ‘Ben bu talebe karşıyım’ diyen çıkmadı” denilen açıklamada şöyle denildi:

“Hayır diyen vekiller acaba kimler adına bu oyu kullandı? Bir ülkede bu talebi bakanlık nasıl görmez, hükümet neden yerine getirmez? Bu çocuklar, öncelikle bu ülkenin çocukları ve geleceğidir. Bir devlet, geleceğini aç ve yoksul bırakabilir mi? Çocuklarının derslere aç girmesine göz yuman milletvekilleri kimleri temsil ediyor?”

Açıklama sonunda “Bu ve bu gibi soruların cevabı olan imzalarla birlikte, milletvekillerinden önergeyi kabul edip ek ödenek çıkartılmasını ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan çocuklarımıza bir öğün sağlıklı ve ücretsiz yemeğin hemen verilmesini talep ediyoruz.” denildi. (ANKA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version