Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsveç ve Finlandiya’nın Türkiye ile görüşmesinde NATO’ya katılımımız için ilerleme kaydedildi

İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye ile görüşmesinde NATO'ya katılımımız için ilerleme kaydedildi

Serbest Görüş Dış Haberler

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom , ülkesi ve Finlandiya’nın NATO’ya katılması için Türkiye ile anlaşmaya varılması konusunda ilerleme kaydettiklerini belirtti. 

Romanya’nın başkenti Bükreş’te yapılan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ikinci gününde Billstrom, “Dün İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasında çok iyi bir üçlü görüşme yaptık. Bu toplantıdan sonra ilerleme kaydedildiğini hissediyorum. Olumlu yönde ilerliyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için bulunduğu Bükreş’te görüştü.

Çavuşoğlu zirve sonrası yaptığı açıklamada, “Türkiye-İsveç-Finlandiya Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Üçlü Muhtıra çerçevesinde atılan adımları değerlendirdik, beklentilerimizi vurguladık” ifadelerini kullandı.

ABD’nin NATO Daimi Temsilcisi Julianne Smith pazartesi günü yaptığı açıklamada; Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında iki kuzey ülkesinin NATO üyeliği için yapılan görüşmelerin yapıcı geçtiğini üç ülkeden de direkt olarak duyduklarını söyledi. 

Türkiye ve Macaristan dışında tüm NATO üyeleri, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini ulusal meclisinden  geçirdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version