Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstiklal’e çıkan her sokakta direniş


İSTANBUL – İstanbul’da kimyasal silah kullanımına karşı “İnsanlık Yürüyüşü” için bir araya gelen kitle, İstiklal Caddesi’ne çıkan sokaklarda polis barikatlarını aşa aşa yürüdü.

 

 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Birleşik Mücadele Birliği (BMG), Türkiye’nin KDP ortaklığıyla Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Avaşîn ve Metîna’ya dönük kimyasal silah kullanımını yürüyüşle protesto etti. Yürüyüş, Şişhane ve İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Mis Sokak’ta alkış ve sloganlarla başladı. Mis Sokak’ta bir araya gelen kitle, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “İnsanlık suçuna hayır” sloganlarıyla İstiklal Caddesi’ne yürümek istedi. Polisin engeli üzerine İstiklal Caddesi’ne çıkan birçok sokakta yüzlerce kişi toplandı. 

 

Mis Sokak’ta bir araya gelen HDK, HDP ve BMG’liler ile Adalet Nöbeti tutan annelerin de aralarında bulunduğu kitle İstiklal Caddesi’ne geçmek istedi ancak polis izin vermedi. İki kişi burada gözaltına alınırken, daha sonra sokakta oturan Adalet Nöbeti eylemcisi Kumri Akgül ile iki kişi önce ablukaya alındı sonra darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, “Hak hukuk adalet” sloganı attı. 

 

Galatasaray Lisesi’ne çıkan kitle, İstiklal Caddesi’ne yaptıkları yürüyüşle kimyasalı protesto etti. Yürüyüşçülere saldıran polis çok sayıda kişiyi ters kelepçeleyerek gözaltına aldı. 

 

 

HER SOKAKTA YÜRÜYÜŞ

Kitlenin polis engeline karşı direnişi durmadı. “İnsanlık Yürüyüşü”nün yapılacağı Taksim Tünel polis ablukasına alınırken, kitle gruplar halinde Şişhane Meydanı’nda “Şehîd namirin” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Polis saldırısı üzerine kitle sokak aralarında yürüyüşünü sürdürdü. İstiklal Caddesi’ne çıkan gruplar da Şişhane’ye yürüdü. 

 

Polis, HDP milletvekilleri Sezai Temelli, Ayşe Acar Başaran, Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Tayyip Temel ile birçok kişiyi Balyoz Sokak’ta ablukaya aldı. 

 

 

SEMT PAZARINDA SLOGAN

 

İstiklal Caddesi’nde polis engeline takılan grup, Tarlabaşı’na doğru yürüdü. Burada bulunan semt pazarına giren grup, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları attı. 

 

Daha sonra tüm gruplar kimyasala karşı attıkları sloganlarla HDP İstanbul il binasının önüne yürüdü.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version