Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail’de yaralı Filistinli çocuğa şeker veren doktor işten atıldı

İsrail'de yaralı Filistinli çocuğa şeker veren doktor işten atıldı


İsrail’de Ahmed Mahajna adlı İsrail vatandaşı Filistinli bir doktor, yaralı bir Filistinli çocuğa şeker verdiği için pazar günü çalıştığı hastaneden kovuldu.

Olay Kudüs’teki Hadassah Ein Kerem Hastanesi’nde yaşandı.

Ekim ayında bir polise bıçakla saldırdığı iddiasıyla İsrail güvenlik güçlerince vurulan 16 yaşındaki bir Filistinli çocuk hastaneye yaralı olarak getirildi.

Middle East Eye’ın (MEE) haberine göre doktor Mahajna ve diğer iki hastane çalışanı, hastanedeki bir kutlamadan arta kalan şekerleri diğer hastaların yanı sıra polis gözetimindeki yaralı Filistinli çocuğa da ikram etti.

Ancak hastanedeki güvenlik güçleri Filisitinli çocuğa şeker verdiği için doktoru “terör sempatizanı” diye niteleyerek hastane yönetimine şikayet etti ve soruşturma talep etti.

Tel Aviv merkezli İnsan Hakları Doktorları (PHR) adlı kuruluşun duyurduğuna göre doktor Ahmed Mahajna birkaç hafta süren soruşturmanın ardından işinden kovuldu.

‘IRKÇI, MİLLİYETÇİ VE POPÜLİST BİR CADI AVI’

PHR yaptığı açıklamada doktorun kovulmasının “Irkçı, milliyetçi ve popülist bir cadı avı” sonucunda gerçekleştiğini duyurdu.

Kurum açıklamasında “Onu ilgili ve özverili bir doktor olarak tanımlayan hastalardan ve meslektaşlarından gelen destek mektupları işe yaramadı. Hastanenin tavrı, tutuklu hastanın ve ona bakan doktorun kanını talep edenleri yatıştırmak için aşağılık bir girişim. Bu eylemlerin sağlık personeli, özellikle de Filistinli çalışanlar üzerinde etkisi var. Bir baskı ve susturma kültürünü teşvik ediyor” ifadelerini kullandı.

MEE’ye konuşan Mahajna’nın ailesi de konuyu İsrail’deki Avrupalı diplomatların gündemine getireceklerini söyledi. Ailesi doktorun avukat olan bazı akrabalarının İsrail mahkemelerinde Filistinli mahkumları savunduğu için sosyal medyada doktor Ahmed Mahajna’nın hedef haline getirildiğini de belirtti.

Doktor Ahmed Mahajna’nın ağabeyi Ruslan Mahajna “Hadassah Ein Kerem Hastanesi yönetiminin aldığı ırkçı ve göz korkutucu prosedür ve kararı Avrupa Birliği büyükelçilerine bildireceğiz.Avrupa hastanelerini ve tıp merkezlerini sebepsiz yere karalanan doktorla dayanışmaya çağırıyoruz” dedi. (DIŞ HABERLER)

 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version