Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail: dört yılda 5. seçim, Netanyahu geri dönmek istiyor, 6. seçim kapıda

Serbestiyet


İsrail bugün (1 Kasım) 2019’dan bu yana 5. kez sandığa gidiyor ve yeni hükümeti onaylayacak olan yasama meclisini seçiyor. Yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan eski Başbakan ve sağcı Likud Partisi’nin lideri Netanyahu ve radikal sağcı, Yahudi milliyetçisi ortakları, merkez sol ve Netanyahu karşıtı ittifaka karşı seçimleri kazanmayı, Netanyahu’yu yeniden başbakan yapmayı amaçlıyor. Bu seçimde Netanyahu’yu destekleyeceğini açıklayan ve anketlere göre üçüncü parti olması beklenen radikal sağcı, Yahudi milliyetçisi ve Arap karşıtı Yahudi Gücü Partisi ise ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde endişe yarattı. Yetkililer Netanyahu’ya radikal sağ örgütlerde görev alan parti lideri Itamar Ben-Gvir’a kabine görevi vermemesi konusunda uyarıda bulundu.

Son yapılan anketlere göre, ne Netanyahu ne Netanyahu karşıtı koalisyonlar mecliste yeterli çoğunluğa ulaşabiliyor. Özellikle hiçbir ittifakta yer almaları hoş karşılanmayan Arap milletvekillerinin 8-10 arası bir sayıya ulaşması beklendiği için 120 kişilik Knesset’te çoğunluğu sağlamak için gereken 61 milletvekiline ulaşmak zor.

Böyle bir durumda İsrail’in iki ay içerisinde 6. seçime gitmesi muhtemel.

Önceki İçerikDEVA’ya beş yeni katılım
Sonraki İçerikUğur Dündar’dan Aslı Baykal’a: “CHP’nin parasıyla alınan Halk TV’nin satışından sağladığınız kazancı da iade edecek misiniz?”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version