Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İran Milli Takımı, Dünya Kupası maçı öncesi milli marşı söylemedi

İran Milli Takımı, Dünya Kupası maçı öncesi milli marşı söylemedi


2022 FIFA Dünya Kupası’nda İngiltere ile karşı karşıya gelen İranlı futbolcular, maç öncesi seramonide ülkelerine tepki olarak milli marşlarını okumadı.

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nda İngiltere ile İran karşılaştı. 16.00’da Khalifa Uluslararası Stadyumu’nda başlayan mücadele öncesinde İran Milli Takımı, ülkelerinin milli marşına eşlik etmedi. Milli takımın bu hareketi, İran’da aylardır süren Mahsa Amini eylemlerine destek olarak değerlendirildi.

İran Milli Futbol Takımı da milli marşı söylemekten imtina etti. Bu gelişme, İslam cumhuriyetinin itibar ve meşruluk iddialarına vurulmuş en büyük darbe sayılır. Hamaney, Devrim Muhafızları & bütün radikallerin tehditleri ve öldürmeleri ters tepiyor. Tarihi nitelikte bir gelişme. pic.twitter.com/LIbVbZc498

— Arif Keskin (@KeskinArif) November 21, 2022

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini, başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmişti. Mahsa Amini’nin ölümünden bu yana İran’ın dört bir yanında protestolar sürüyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version