Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İnfazı 3 kez yakılan 18 yıllık tutuklu tahliye edildi


İZMİR –  İnfazı 3 kez yakılan 18 yıllık tutuklu Hürriyet Doğan, tahliye oldu. Cezaevi önünde konuşan Doğan, cezaevlerinde büyük bir mücadelenin olduğunu belirtti. 

İnfazı üç kez yakılan tutuklu Hürriyet Doğan, bulunduğu Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye oldu. 2004 yılında “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan Doğan, 2016 yıllında cezası bitmesine rağmen infazı 6 yıl uzatıldı. Cezaevi Gözlem Kurulu tarafından “Pişmanlığı kabul etmediği” gerekçesiyle 31 Aralık 2021’de 10 ay, 3 Ağustos 2022’de 3 ay daha infazı yakıldı.

Toplamda 3 kez infazı yakılan ve tahliye edilen Doğan’I, ailesi, Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE TUHAYDER) yöneticileri ile çok sayıda kişi karşıladı. Doğan’a cezaevi önünde çiçekler takdim edildi.

‘BÜYÜK MÜCADELE VAR’

Tahliyesine ilişkin konuşan Doğan, arkadaşlarını geride bıraktığı için üzgün olduğunu ifade etti. Cezaevinde büyük bedellerin verildiğini söyleyen Doğan, “Arkadaşların morali yerinde. Cezaevinde uygulanmak istenen politikaları sonuç vermedi, vermeyecek. Cezaevinden 18 yıl sonra çıktım ,arkadaşlarım benden daha çok sevindi. Tahliyemi uzun zamandır erteliyorlar. İnsanın umutlarını tüketerek, bırakmaya çalışıyorlar. Ancak bir şekilde cezaevinden çıkıyoruz. Bütün bu politikalara karşı cezaevinde büyük bir mücadele var ” dedi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version