Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İddia: IŞİD militanlarının El Hol’e saldırı girişimi engellendi

İddia: IŞİD militanlarının El Hol'e saldırı girişimi engellendi


IŞİD’in, Suriye’nin Haseke vilayetinde, büyük çoğunluğu militanlarının ailelerinden oluşan 50 bini aşkın kişinin kaldığı El Hol kampına saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi. Saldırı girişimi, kampta güvenliği sağlayan Asayiş birimleri tarafından püskürtüldü.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin haberine göre, dün kampa 15 kilometre mesafedeki Al Han köyünde, kimliği bilinmeyen silahlı kişiler köylülere ateş açtı. İhbar üzerine olay yerine giden asayiş birimleriyle çatışma çıktı. Militanlar, köye gelmek için kullandıkları iki motosikletten birini bırakarak kaçtı.

Bu kişilerin El Hol’e saldırı hazırlığında olduğu belirtildi. 25 Kasım gününde, kamptaki 12 kadının kaçma girişiminde bulunduğu, Suriye Demokratik Güçleri’nin bu kişileri yakaladığı belirtilmişti.

El Hol kampında, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) ülkenin doğusunu IŞİD’den tamamen temizlemesi sonrasında tutuklanan IŞİD’liler ile aileleri bulunuyor. Sınır Tanımayan Doktorlar kuruluşuna göre, kamp nüfusunun yüzde 64’ü çocuklardan oluşuyor. Kampta aynı zamanda savaş nedeniyle yerinden olan Suriyeliler ve Iraklılar da yaşıyor.

SDG buradaki koşulların hem çok kalabalık hem hijyen dışı olması nedeniyle, hem de güvenlik gerekçesiyle, yabancı ülkelere vatandaşlarını geri alma çağrılarını sürdürüyor. 2022 başından bu yana en az 30 kişinin öldürüldüğü El Hol kampındaki cinayetler, uyuyan IŞİD hücrelerine atfediliyor. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version