Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İçişleri Bakanlığı uymadığı kanun maddesini hatırladı

İçişleri Bakanlığı uymadığı kanun maddesini hatırladı


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle KHK’lıların göreve dönüşlerinde kanunlara niçin uyulmadığı sorusunu yöneltti.

Yeneroğlu’nun 20 Temmuz tarihinde verdiği soru önergesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından kısa bir cevap verildi. Yeneroğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından verilen cevap metnini sosyal medyadan şu ifadelerle paylaştı: “#KHK‘lıların yargı kararı ile göreve iadeleri hk. “Neden kanuna uymuyor, insanları mağdur ediyorsunuz?” diye soruyoruz, İçişleri Bakanı Anayasa ve TBMM ile dalga geçer gibi uymadığı kanun maddesini cevap diye gönderiyor.” 

Serbest Görüş:

Soylu imzalı cevap metninde şu ifadelere yer verildi: “06.01.1982 tarihli 2577 sayılı İdare Yargılama Usulü Kanununa 28 inci maddesinde yer alan “ Danıştay bölge idare mahkemeleri, idare vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına  ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiç bir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçmez” hükümü doğrultusunda işlem yapılmaktadır.”

#KHK‘lıların yargı kararı ile göreve iadeleri hk. “Neden kanuna uymuyor, insanları mağdur ediyorsunuz?” diye soruyoruz, İçişleri Bakanı Anayasa ve TBMM ile dalga geçer gibi uymadığı kanun maddesini cevap diye gönderiyor.

Hukuk devleti olsaydık bu pervasızlığın hesabı sorulurdu! https://t.co/6PU71w7Hl5 pic.twitter.com/a56ZJOosYu

— Mustafa Yeneroğlu (@myeneroglu) November 10, 2022

İdari yargı kararına rağmen İçişleri Bakanlığı tarafından binlerce polis memurunun görevine dönüşlerine izin verilmiyor. Bu yönde Süleyman Soylu’nun direk talimatınını olduğu belirtiliyor.

 

 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version