Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İbretlik bir ‘engelleme’ hikayesi: ‘Engelleme’ kararı haberinin engellenmesine dair haberin engellenmesine…

İbretlik bir ‘engelleme’ hikayesi: ‘Engelleme’ kararı haberinin engellenmesine dair haberin engellenmesine…


Saray yargısı AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın lise arkadaşı Aykut Emrah’ı tam saha korumaya aldı. Aykut Emrah’ın TMSF ihalesini 280 milyon lira karşılığında aldığına ilişkin habere gelen engelleme kararının haberleştirilmesine gelen engelin haberleştirilmesine de engel geldiği ortaya çıktı.

Medyablok’ta yer alan habere göre, TMSF’nin düzenlediği Ataşehir Modern Projesi ihalesini, 280 milyon lira karşılığında Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı Aykut Emrah Polat’ın kazanmasıyla ilgili haberlerin İstanbul Anadolu 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nin 11 Ağustos 2020 tarihli kararıyla erişime engellenmesiyle ilgili haberlerin İstanbul Anadolu 7’nci Sulh Ceza Hakimliği`nin 2 Eylül 2020 tarihli kararıyla erişime engellenmesiyle ilgili haberlerin İstanbul Anadolu 7’nci Sulh Ceza Hakimliği`nin 31 Aralık 2020 tarihli kararıyla erişime engellenmesiyle ilgili haberler, İstanbul 6’ncı Anadolu Sulh Ceza Hakimliğinin 3 Kasım 2022 tarihli kararıyla erişime engellendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan hakkındaki çeşitli haberler, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 3 Kasım 2022 tarih ve 2022/9014 sayılı kararıyla erişime engellendi. https://t.co/tPmaW2YkhI pic.twitter.com/Hk7bFo7dti

— EngelliWeb (@engelliweb) November 3, 2022

Şöyle ki; İlk olarak Birgün gazetesi konuyla ilgili haber yaptı. Engelleme kararı çıktı. Ardınan gazeteler ve haber siteleri engelleme kararı haberleştirdi. Ancak bu kez de engelleme kararının haberleştirildiği haberlere ‘engelleme’ kararı çıktı. Bunun üzerine gazeteler, ‘çifte engelleme’ haberleri yayınladı. Ancak mahkemeler bu kez de ‘engelleme kararının engellendiğine dair haberler için verilen engelleme kararına’ ilişkin haberler için ‘engelleme’ kararı aldı. Bu da haberleştirildi. Nihayet 3 Kasım’da İstanbul 6. Anadolu Sulh Ceza Hakimliği engelleme kararının engellendiğine dair engelleme kararının haber yapılmasını da engelleme kararı aldı.

İnfografik: Medyablok’un sitesinden alınmıştır.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version