Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’den Tahir Elçi cinayeti için meclis araştırması talebi

HDP'den Tahir Elçi cinayeti için meclis araştırması talebi


HDP, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi cinayetinin öncesinde ve sonrasında yaşananların ortaya çıkarılması için Meclis’e başvurdu.

Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç imzasıyla hazırlanan metinde cinayete ilişkin yargılamada henüz bir ilerleme kaydedilmediği hatırlatıldı.

‘FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLERE IŞIK TUTMASI BAKIMINDAN ÖNEMLİ’

Tahir Elçi’ye yönelik suikastın açıklığa kavuşturulmasının, geçmiş dönemlerde yaşanan faili meçhul cinayetlere de bir ışık tutması bakımından da önemli olduğu belirtilen başvuruda “Elçi cinayetinin sebep-sonuç ilişkisinin ortaya çıkarılması ve cinayete giden yolda önlem almayan, sonrasında failleri bulmayan iradenin ortaya çıkarılması amacı ile meclis araştırması açılması elzemdir.” denildi.

Bu gerekçeler sıralandıktan sonra başvuruda “Elçi cinayetinin tüm öncesi ve sonrasında yaşanan gelişmelerle birlikte hala faili/faillerinin neden bulunmadığının ortaya konulması, cinayetin yarattığı tahribatın boyutlarının tespiti ve aradan 7 yıl geçen, etkisi itibariyle çok önemli bu katliamın izahı için meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.” denildi. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version