Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP ‘İslam’da Emek, Barış ve Adalet’ çalışmalarını hızlandırdı


ANKARA – HDP İslam Masası, ‘İslam’da Emek, Barış ve Adalet’ kapsamının ikinci buluşmasını, 15 Kasım’da Diyarbakır’da gerçekleştirecek. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonu bünyesinde kurulan İslam Masası çalışmalarını hızlandırdı. İslam Masası’nın 23 Ekim’de Ankara’da startını verdiği ‘İslam’da Emek, Barış ve Adalet’ kampanya kapsamında hazırladığı kitapçıkta, hedeflerini kamuoyuyla paylaşmıştı. 

 

Komisyon kampanya ile otoriter rejimlerin, İslam dinini kendi iktidarları için bir şemsiyeye dönüştürmesinin, din bezirganlığının yaygınlaştırılmasının önüne geçmeyi ve dini kesimler arasında demokratik muhalefeti örgütlemeyi amaçlıyor. Kampanyanın “Yol Haritası” olarak kabul edilen ‘İslam’da Emek, Barış ve Adalet’ kitapçığında, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, inanan ve inanmayan tüm kimliklerin kendilerini özgürce ifade etmelerinin olanaklarının yaratılması ve özgürlükçü laiklik için mücadele edileceği belirtilirken, “Bu tutum aynı zamanda Müslümanların da inançlarının devlet tekelinden kurtarılması, özgürleşmesi ve kendi inançlarını istedikleri gibi yaşamaları için mücadele anlamına gelir” görüşlerine yer verildi. 

 

KATILIMLAR SÜRÜYOR 

 

“Hiçbir zaman sömürü düzenini, ötekileştirmeyi, baskıcı iktidarları ve asimilasyonu hoş görmeyen İslam dinine rağmen, İslam adına tekçi bir sistem savunucularına karşı ahlaki-politik bir düzeni” savunmak ve var etmek için yürütülen kampanya kapsamında, özellikle dini referanstan ziyade iktidarın siyasi ihtiyaçlarına uygun bir şekilde okutulan vaaz ve hutbelerin dinde yarattığı tahribatlara dikkat çekildi. Kampanyaya şimdiye kadar dini hassasiyetleriyle ön plana çıkmış ve HDP dışında yer alan pek çok insan katıldı. 

 

İKİNCİ BULUŞMA DİYARBAKIR’DA

 

Komisyon, kampanyanın ikinci buluşmasını 15 Kasım’da Diyarbakır’da yine çok sayıda din alimi ve ilgili çevrenin katılımıyla gerçekleştirecek. Diyarbakır’daki buluşmaya, HDP İslam Masası Eş Sözcüleri Diba Keskin ve Emin Ay ile din alimleri Abdulbari Tiryaki, Berrin Sönmez ve Prof. Dr. Nurettin Turgay konuşmacı olarak katılacak. 

 

Komisyon Diyarbakır’dan sonra Serhat’ta, ardından Türkiye’nin pek çok bölgesinde benzer buluşmalarla çalışmalarını sürdürecek. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version