Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Glazer ailesi, Old Trafford’dan ayrılma planı yaptı; Manchester United satışa çıkarıldı

Glazer ailesi, Old Trafford'dan ayrılma planı yaptı; Manchester United satışa çıkarıldı

T24 Dış Haberler

Glazer ailesi, Manchester United için “stratejik alternatifleri inceleyebilecekleri bir süreç başlattıklarını” ifade etti. Bu, 17 yıl sonra kulüpteki Glazer hakimiyetinin bitmesi anlamına gelebilir. 

Cristiano Ronaldo’nun karşılıklı anlaşma ile Old Trafford’dan ayrılmasıyla aynı gecede United, ileride kulübü de almayı düşünebilecek yeni yatırımcılar aradıklarını ifade etti. 

Kulübün ABD’li sahiplerinin liderlik edeceği süreçte, “United’a yeni yatırım gelmesi veya kulübün satılmasının” seçenekler arasında olacağı bildirildi. 

Bu sene Chelsea’nin satılmasında görev alan Raine Group, Manchester United tarafından finansal danışman olarak tutuldu.

Kulübün yöneticileri Avram ve Joel Glazer, “Bu süreç boyunca her şeyin taraftarların ve hissedarların  çıkarına olması için özen göstereceğiz” açıklamasında bulundu. 

Manchester United’ın sonra olarak 3.75 milyar Sterlin olarak belirlenmişti. Ancak Chelsea’nin 4.25 milyar dolara satılması nedeniyle United’ın satış fiyatının daha daha da yüksek olması bekleniyor.

Sky News, açıklamadan hemen sonra United’ın hisselerinin yüzde 17 değer kazandığını bildirdi.

Britanya’nın en zengin insanı olan Jim Ratcliffe’in sözcüsü ağustos ayında, “Eğer kulüp satılıksa Jim kesinlikle alıcıdır” demişti. Ratcliffe geçen ay Glazer’larla görüştüğünü ancak kulübü satmaya yanaşmadıklarını bildirmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version