Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gezi için Adalet Nöbeti 200’üncü gününde


ANKARA – TMMOB, Gezi eylemlerinin en görkemli halk hareketi olduğunu belirterek, tutuklanan üyelerinin halkın çıkarlarını gözettiği için hedef gösterildiklerini söyledi. 

 

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası (TMMOB), Gezi Davası’ndaki hukuksuzluğa karşı başlattığı Adalet Nöbeti’nin 200’üncü gününde, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, “Karanlık Gider Gezi Kalır Hukuksuz Tutuklamalara Karşı Adalet Nöbetindeyiz” yazılı pankart açıldı. 

 

KAVALA BİN 937 GÜNDÜR TUTUKLU 

 

Toplantıda konuşan TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyit Ali Korkmaz, Gezi Davası karar duruşması üzerinden 200 gün geçtiğini hatırlatarak, TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odası Onur Kurulu üyesi Tayfun Kahraman, Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay’ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin 200 gün, Osman Kavala’nın ise bin 937 gündür cezaevinde olduğunu söyledi. 

 

‘EN GÖRKEMLİ HALK HAREKETİ’

 

Ülkenin en görkemli halk hareketi olan Gezi’ye kararlılıkla sahip çıkacaklarını belirten Korkmaz, “Halka ait olan her şeyi korumak ve kamu yararını savunmak mühendis, mimar ve şehir plancılarının temel görevleri arasındadır. İstanbul’un en önemli kamusal alanlarından biri olan Gezi Parkı’nı korumak, Gezi’nin park olarak kalması için mücadele etmek, mesleki etik ilkelerimizin bir gereğiydi. 2013 Haziran’ında, sadece kamusal alanlarımızı değil, iktidarın baskı politikalarını, temel hak ve özgürlüklerin askıya alınmasını, ülkemizin geleceğinin karanlığa gömülmesini de gündemimize alarak mücadele ettik” şeklinde konuştu. 

 

‘ÜLKE SORUNU BİZİM SORUNUMUZ’

 

TMMOB’un ülke sorunlarını meslektaşlarının yaşadığı sorunlardan bağımsız görmeyen bir anlayışla hareket ettiğini ifade eden Korkmaz, şunları söyledi: “Mühendis, mimar ve şehir plancıları da bu anlayışla toplumun ortak değerlerinin yok edilmesine karşı, kadına, farklı cinsel yönelimlere, sanata, kültüre yönelik gerici saldırılara karşı omuz omuza mücadele etmiştir. Gezi direnişi, toplum olmanın doğal bir sonucu olarak ülkenin dört bir yanında vücut bulmuş, Cumhuriyet tarihinin en önemli direnişlerinden birisi olmuştur.”

 

‘CEZALAR İPTAL EDİLSİN’

 

AKP iktidarının direnişlerini karalamaya ve Gezi’yi düşmanlaştırmaya çalıştığını söyleyen Korkmaz, “Uzun süren hukuksuzluk zinciri içerisinde kendi partilerinin milletvekili aday adayı olan bir yargı mensubu üzerinden arkadaşlarımız nezdinde Gezi’yi tutsak etmeye, yalnızlaştırmayı amaçlamıştır. Arkadaşlarımızın nezdinde milyonların örgütlülüğünü, milyonların talebi hapsedilmek istenmiştir. Ancak tüm bunlara rağmen Gezi Direnişi’nin toplum vicdanında ve bilincinde lekelemeyi başaramamışlardır. Gezi Davası’nda verilen cezaların siyasi cezalar olduğu, hukuk sınırları içerisinde olmadığı tüm toplumun bildiği ve kabul ettiği bir gerçektir. Gezi Davası’nda verilen cezaların gecikmeksizin iptal edilmesi gerekmektedir” ifadelerinde bulundu.

 

‘BU ÜLKENİN BAŞINA GELMİŞ EN İYİ ŞEY’

 

Gezi Davası’nın hukuksuz olduğunun altını çizen TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ise, “Arkadaşlarımız cezaevine gönderilmesinin üzerinden 200 gün geçti. Tutuklananlar 129’uncu maddece kurulmuş odamızın üyesidir. Arkadaşlarımız konuyu yargıya taşıdıkları için bilimsel raporları kamuoyuna açıkladığı için hedef gösterilmiştir. Arkadaşlarımızın asli görevlerini yerine getirdiği için tutuklanmasını kabul etmiyoruz. AKP iktidarından adalet beklediğimiz için nöbet tutmuyoruz, arkadaşlarımızı savunduğumuz ve destek olmak için tutuyoruz. Gezi Direnişi bu ülkenin başına gelmiş en iyi şeydir. TMMOB olarak Gezi’de yer aldığımız için gurur duyuyoruz. Bir an önce arkadaşlığımızı serbest bırakın. Yargılanması gereken, 7 genç insanın canına kıyanlardır” diye konuştu.  

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version