Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı BM’de, kadına yönelik şiddete karşı ‘uluslararası mücadele’ çağrısı yaptı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı BM’de, kadına yönelik şiddete karşı ‘uluslararası mücadele’ çağrısı yaptı


UN Women ve JWF, kadına yönelik her türlü şiddeti sona erdirmek için küresel ortaklarıyla birlikte çalışmaya kararlı olduklarını vurguladı.

Etkinlikte kadınlar için tüm dünyaya “Onlar geri ittiğinde, biz ileri götüreceğiz! Sivil toplumun kadın hakları savunuculuğu, kadının toplumsal hayata katılımı ve kız çocuklarının eğitimi sürdürülebilir kalkınma ve barışın önemli bir parçasıdır.” çağrısı yapıldı.

KIZ ÇOCUKLARINA EĞİTİM HAKKI

BM Kadın İcra Direktörü Sima Bahous, konuşmasında kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasında sivil toplum kuruluşlarının değerine değindi. Bahous, “Kadın hakları ve kız çocuklarının eğitimi konusundaki sivil toplum aktivizmi, eşit hakların, sosyal adaletin ve kadınların karar verme pozisyonlarında güçlendirilmesinin desteklenmesi ve korunması esastır” dedi.

Avrupa Birliği’nin BM Temsilcisi, tüm dünyada kadın hakları konusunda geri adım atıldığını görüyoruz dedi. Kadına yönelik şiddeti sona erdirme ortak hedefimize ulaşmanın en iyi yolu, hükümetlerin ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışmasıdır.

İRAN’DA KADINA YÖNELİK ŞİDDET

İranlı Diaspora Aktivisti Mana Shooshtari ise konuşmasında, İran halkı’nın, zorunlu başörtüsü düzenlemeleriyle cinsiyet ayrımcılığı rejimi altında yaşadığını belirterek, “Yaklaşık 16.000 İranlı genç tutuklandı ve idam edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Hapisteki kadınlar, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için yaptıkları aktivizm nedeniyle tecavüze uğruyor ve işkence görüyor.” ifadelerini kullandı.

BM İLE STK KADINLAR İÇİN BİRARADA

BM Genel Sekreter Yardımcısı, UNODC İcra Direktörü Ghada Fathi Waly’de programda söz alarak, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasında önemli bir paydaş olarak sivil toplum kuruluşlarını desteklediklerini anlatarak, sivil toplum kuruluşları ile BM’in Kadın haklarının kazanımı adına ortaklıklarının önem arz ettiği vurguladı.

KADINLAR SESLERİNİ YÜKSELTİYOR

BM Kadına Yönelik Şiddet Özel Raportörü Reem Alsaleem ise son olarak,

kadınların masada olmak için hak beklediklerinin altını çizerek, “kadınlar yükseliyor, kükrüyor ve dünya çapında kadına yönelik şiddeti sona erdirmek için seslerini yükseltiyor. Farkındalık yaratmaktan daha fazlasına ihtiyacımız var, kadına yönelik şiddeti sona erdirmek için gündemimizi daha ileriye götürmeliyiz.’’ şeklinde konuştu.

CANLI İZLEhttp://unwo.men/fgyq50LLE67

JWF HAKKINDA

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (JWF), kendini barış kültürü, insan hakları ve sürdürülebilir kalkınmaya adamış uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. JWF, entelektüel ve sosyal katılım için forumlar oluşturarak çeşitliliği ve katılımı teşvik etmekte, bilgi üretimi ve paylaşımı yapmakta, dünya çapında ortaklıklar kurarak ve olumlu sosyal değişim için politika önerileri geliştirmektedir. JWF, New York Eyaletinde kayıtlı kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. JWF ayrıca Birleşmiş Milletler Küresel İletişim Departmanı ile ilişkilidir.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version