Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fincancı’nın tutuklanması protesto edildi


İZMİR- TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı üzerinden diğer meslek örgütlerinin hedef alındığını söyleyen İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, odalar ve birliklerin demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesinden vazgeçmeyeceğini belirtti.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasına yönelik İzmir Barosu önünde basın açıklaması yaptı. “Bilim insanı, iyi hekim ve insan hakları savunucusu Şebnem Korur Fincancı’ya özgürlük” pankartının açıldığı “Faşizm yenilecek biz kazanacağız” ve “Şebnem Korur Fincancı yalnız değildir” dövizleri taşındı. Açıklamada sık sık “Şebnem Korur Fincancı onurumuzdur”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı.

Grup adına açıklama yapan İzmir Tabip Odası Sekreteri Ceylan Özkan, TTB’yi denetim altına alma isteği doğrultusunda TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın, demokratik hukuk devleti ilkeleri hiçe sayılarak tutuklandığını söyledi. İktidarın söylem ve eylemlerinden meslek örgütlerini hedef aldığının anlaşıldığını kaydeden Özkan “Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları olarak, bu uygulamaları kabul etmediğimizi, hekimlik değerleri ve toplumun sağlık hakkı için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. TTB Merkez Konseyi Başkanı’nın hukuka aykırı bir şekilde tutuklanmasının ve meslek örgütümüze yönelik baskıların bir an önce sonlandırılmasını talep ediyoruz” diye belirtti.

‘CMK’YE VE HUKUKA AYKIRI’

Ardından söz alan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz da Fincancı hakkında verilen yakalama, gözaltı ve tutukluluk hallerinin Ceza Muhakeme Kanunu (CMK) hükümlerine aykırı olduğunu vurguladı. Yılmaz şöyle devam etti: “Bugün itibariyle tutukluluğunun yedinci günü. Bu süre itiraz süresiydi. Umarız ilgili makamlar yapılan hukuksuzluğu bir nebze giderirler ve Şebnem Korur Fincancı’yı serbest bırakırlar.”

SARAY YARGISI

KESK adına konuşan Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, ortada bir saray yargısı olduğunu dile getirdi. Emek, demokrasi ve özgürlüklere saldırının yaşandığını vurgulayan Güven, “Şebnem Korur Fincancı, düşünce ifade özgürlüğünün temsili olarak ona yapılan saldırının aynı zamanda özgürlüklerden yana olan bizlere olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle ona sahip çıkmanın özgürlüklerimize sahip çıkmak olduğunu düşünüyoruz. Ortada bir saray yargısı var. Bu saray yargısını tanımıyoruz. Şebnem Korur Fincancı’nın serbest bırakılmasını istiyoruz. Demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Açıklamada TMMOB adına söz alan Uğur Toprak ise “Biz TMMOB olarak her zaman olduğu gibi tabip odamızla, baromuzla omuz omuza faşizme karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

 Açıklama atılan sloganlarla sona erdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version