Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ESP İstanbul İl Örgütü’nün açılışı yapıldı


İSTANBUL – ESP Kadıköy’de İstanbul İl Örgütü’nün açılışını gerçekleştirdi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kadıköy’de İstanbul İl Örgütü’nün açılışını gerçekleştirdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Birleşik Mücadele Güçleri ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi’nin (SYKP) katıldığı etkinlik, il örgütünün bulunduğu binanın önünde halaylarla başladı. Açıklamada, “ESP umuttur umut dimdik ayakta” sloganı atıldı.

Açılışta konuşan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, sözlerine herkese teşekkür ederek başladı. Dostun, düşmanın gözleri önünde bir il binasını açmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Tümüklü, bu coğrafyada durdukları yeri ve oynadıkları rolü iyi bildiklerini belirtti. Tümüklü devamla, “Her seferinde bize söylediler: ‘Bunlar bitiyor, bitti.’ Ama her seferinde unuttukları şey şu; biz her seferinde yangından sonra meşenin köklerinden fışkırması gibi bu coğrafyanın direniş geleneğinde, bu coğrafyanın devrim arayışında yer aldık” ifadelerini kullandı.

‘BİZİ SERHILDANLARLA BULACAKSINIZ’

Bu dünyanın kapitalizmi ve burjuva siyaset tarzını taşımak zorunda olmadığını kaydeden Tümüklü, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Devrim mümkün ve her an yanı başımızda. İşte onun için biz bu binayı açıyoruz. Bu bir hazırlıktır, bu bir hazırlanma çağrısıdır yoldaşlar. Bu bir örgütlenme çağrısıdır, devrim güncel dediğiniz anda buna hazırlanmaktır. Bu binamızı bir devrimin üssü, bir devrimin hazırlık karargahı olarak görüyoruz: sadece kendimiz için değil, mücadele eden herkes için, ezilenler, emekçiler, kadınlar, gençler, işçiler, devrimciler için bir karargah. Sadece bir bina açmıyoruz aslında dosta düşmana aynı kararlılığı, aynı mesajı, aynı cüretle veriyoruz. Bitti dediğinizde bile bizi bulacaksınız karşınızda, yok oldu dediklerinde serhildanlarla bizi bulacaksınız.”

‘SINIF MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEKLER’

Tümüklü’nün ardından konuşan  SYKP İstanbul İl Eşbaşkanı Roni Gören ise, “Yoldaşlarımız kapitalizmin bağrında, sınıflar mücadelesinin en canlı yerinde bu il binasını birer mevzi, birer karargah olarak kullanarak, sınıf mücadelesini sürdürecekler. Bugünkü coğrafyada sınıf mücadelelerinde sosyalistlerin il binaları, ilçe binaları, dernekleri, sosyalizm mücadelesini anlatan bütün mekanları kapitalizmin bağrında birer deliktir. Dolayısıyla biz de kendi il binamızın açılışı yapılıyormuş gibi seviniyor ve bu coşkulu duygularla tüm arkadaşları saygı ve sevgiyle selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlik boyunca, “ESP umuttur, umut dimdik ayakta”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganlarının atıldığı açılış, ikram ve müzik dinletisinin ardından son buldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version