Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan ve Putin Telefonda Görüştü


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkileri ve tahıl koridoruna ilişkin gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan görüşmede, tahıl ihracatına ilişkin anlaşmanın 120 gün süreyle uzatılması konusundaki yapıcı tutumu için Putin’e teşekkür etti.

Rusya-Ukrayna savaşının uzamasının riskleri arttıracağını, bu nedenle diplomatik görüşmelerin canlandırılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rus ve Amerikan istihbarat başkanlarının Türkiye’de gerçekleştirdikleri temasların arazide kontrolsuz bir tırmanmanın önüne geçilmesi açısından anahtar rol oynadığını” ifade etti.

Putin’in Türkiye’de bir doğalgaz merkezi kurulması teklifinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Erdoğan, ortak hedeflere bir an önce ulaşmak için ekiplerin gereken teknik, hukuki ve ticari değerlendirmeleri yapacaklarını kaydetti.

Putin, savaş dolayısıyla ortaya çıkan doğalgaz krizinin önüne geçmek için Türkiye’de bir doğalgaz merkezinin kurulabileceğini söylemiş, Erdoğan da bu merkezin Trakya’da kurulabileceğini dile getirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki terör saldırısı için ilettiği taziye dolayısıyla da Rusya Cumhurbaşkanı Putin’e teşekkür etti.

Exit mobile version