Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan, ‘temiz para getireceğim’ diyen Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi: ‘İngiltere’de bu kadar enayi var mı?’

Erdoğan, ‘temiz para getireceğim’ diyen Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi: ‘İngiltere’de bu kadar enayi var mı?’


İngiltere’nin başkenti Londra’da yatırımcılarla görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroplu’nu eleştiren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi ‘temiz para getireceğim’ diyor. Sen kimsin? İngiltere’de bu kadar enayi var mı; sana bu paraları verecek” dedi. Milli futbolcu ve eski AKP Milletvekili Hakan Şükür’ün TV5 kanalına konuk olmasını değerlendiren Erdoğan, “Onu değerlendirmeye gerek yok. Demek ki masada altı kişi yetmiyor. Yedi, sekiz falan arıyor olabilirler” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Özbekistan ziyareti sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kara para ve uyuşturucuya yönelik açıklamaları ile İngiltere ziyaretin ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, “Şimdi ‘temiz para getireceğim’ diyor. Sen kimsin? Hani Londra’ya gidişi eleştiriyordun? Buradan getireceğin parayı kime getireceksin? Sen iş adamı mısın? Senin yanında böyle bir para talebinde bulunan birileri mi var? Parayı kime getiriyorsun? Yani affedersiniz İngiltere’de bu kadar enayi var mı; sana kalkacaklar bu paraları verecekler; “Al Bay Kemal bunu Türkiye’de nerede kullanırsan kullan’ diyecekler.” diye konuştu.

“BAŞBAKANLIĞIM DÖNEMİNDE DÖVİZ REZERVİ 135-136 MİLYAR DOLARA KADAR ÇIKTI”

Ekonomiye ilişkin değerlendirmeleri sorulan Erdoğan, başbakan olduğu döneme işaret etti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) döviz rezervlerinin o dönemde 135-136 milyar dolara çıktığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Şu anda da 115-120 milyar dolar civarında dolaşıyor. Yani Bay Kemal’in ifade ettiği gibi sıkıntılar söz konusu değil. Kurusıkı atıyor.”

ABD SEÇİMLERİ: CUMHURİYETÇİLER BAŞARILI ÇIKARSA BİZİM İÇİN ÇOK DAHA KOLAY OLACAK

ABD ara seçimlerine ilişkin de konuşan Erdoğan, Türkiye’nin F-16 ve F-35 talebini de hatırlatak, şunları söyledi: “Şu anda bazı olumlu haberler yine geliyor ve bu olumlu haberleri de bizler yakın takipte sürdürüyoruz. Temennim odur ki yani önümüzdeki ay bazı müjdelerle dolu olsun ve F16 konusunu çok daha olumlu istikamette geliştirelim. Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçiler açık ara işi önde kapattılar ama şimdi tabii Senato var. Senatoda iki üç yer çok büyük önem arz ediyor. Yani bu iki üç yerde eğer Cumhuriyetçiler başarılı çıkarsa belki iş bizim için çok daha kolay olacaktır. Şimdi süreci takip ediyoruz.”

Yandaş gazetecilerin geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen televizyon kanalı TV5, Hakan Şükür’ü canlı yayına konuk almasını hatırlatması üzerine Erdoğan, “Onu değerlendirmeye gerek yok. Demek ki masada altı kişi yetmiyor. Yedi, sekiz falan arıyor olabilirler.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version