Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan sosyal medyadan duyurdu: Tahıl koridoru anlaşması 120 gün uzatıldı

Erdoğan sosyal medyadan duyurdu: Tahıl koridoru anlaşması 120 gün uzatıldı


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tahıl koridoru anlaşmasının 120 gün süreyle uzatıldığını duyurdu. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, geride kalan 4 aylık süreçte 11 milyon tondan fazla tahıl ve gıda maddesinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirtti.

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen dörtlü görüşmeler neticesinde, Türkiye, Birleşmiş Milletler, Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasında alınan karar doğrultusunda, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması 19 Kasım 2022 tarihinden itibaren 120 gün süreyle uzatılmıştır.

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) November 17, 2022

Erdoğan’ın paylaşımları şöyle:

Grain Deal will be prolonged for 120 days. 🇺🇦 together with @antonioguterres and @RTErdogan made key decision in the global fight against the food crisis. Waiting for official announcement from partners – 🇹🇷 and 🇺🇳.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) November 17, 2022

 

VOLODİMİR ZELENSKİ DE DOĞRULADI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de tahıl anlaşmasının 120 gün daha uzatılacağını doğruladı. Türkiye ve Birleşmiş Milletler’in resmi açıklamasını beklediğini duyurdu. Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tahıl Anlaşması 120 gün uzatılacak. Antonio Guterres ve Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ile birlikte gıda krizine karşı küresel mücadelede kilit karar aldı. Türkiye ve BM ortaklarından resmi açıklama bekleniyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version