Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dünya Kupası’na iki gün kala Katar, FIFA’yı içki satışından vazgeçirmeye çalışıyor

Katarlı aktivist anlattı: Eşcinseller fiziksel işkenceye maruz kalmamak için devlet ajanı olmak zorunda kalıyor

2022 FIFA Dünya Kupası’na iki gün kala, Katar yönetiminin FIFA’ya stadyumda içki satışının tamamen yasaklanması için baskı yaptığı belirtildi.

Daily Mail’de yer alan habere göre, 2022 Dünya Kupası’nın ev sahibi olan Katar’da içki tüketimine genellikle yalnızca lisanslı otellerde ve restoranlarda turistlerin tüketimi için izin verilirken stadyumdaki durum tartışmalara neden oldu.

Katar, FIFA’ya Dünya Kupası’nın düzenleneceği sekiz stadyumda bira satışının durdurulması yönünde baskı yaptı.

FIFA’nın Katar’ı talebini kabul etmesi durumunda turnuvanın en büyük sponsorlarından olan bira markasının maçlarda taraftarlara içki satması yasaklanırken yapılan milyon dolarlık sözleşme de ihlal edilmiş olacak.

The New York Times’ın aktardığı habere göre, FIFA ile sponsor bira markası arasında görüşmeler sürüyor.

NYT, FIFA’ya içki müdahalesinin Katar lideri Temim bin Hamed es-Sani’nin erkek kardeşi Jassim bin Hamad bin Khalifa Al Than tarafından yapıldığını aktardı.

Maçlarla ilgili anlaşmazlık sürerken Dünya Kupası’na giden taraftarlar belirlenen oteller ve restoranlarda içki tüketebilecek.

Resmi alanlarda bir bira fiyatının 12 Pound’a kadar çıkacağı tahmin edilirken taraftarların sarhoş olmasını engellemek için satışın dört birayla sınırlanacağı belirtiliyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version