Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dêrik’te kayyım tepkisi


MÊRDÎN – Dêrik’te HDP’li belediyeye kayyım atanmasının yıldönümünde yapılan açıklamada konuşan belediye Eşbaşkanı Mülkiye Esmez, kayyımların yıkım ve talan olduğunu söyledi.

 

Mêrdîn’in Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Dêrik Belediyesi’ne 16 Kasım 2019’da kayyım atanmasının yıldönümünde, HDP Dêrik İlçe Örgütü binası önünde açıklama yapıldı. Açıklamaya, yerine kayyım atana HDP Belediye Eşbaşkanı Mülkiye Esmez, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kişi geldi.

 

‘KAYYIMLAR TALAN VE YIKIMDIR’

 

Açıklamada konuşan Esmez, “Dêrik halkının iradesi gasp edildi. Halkımız buna rağmen iradesine her zaman sahip çıktı. Kayyımların varlığı asla kabul edilemez. Çünkü kayyım demek talan ve yıkım demektir. Kayyım ancak yıllarca yaptığımız projelere el koyabilir. Yaptığımız projeleri iptal ettiler, kazanımlarımıza el koydular. Bunun dışında bir şey yapmadılar. Kayyım mevcut iktidarın kararıdır. Kayyım atamaktan vazgeçin ve kayyımlarınızı geri çekin. Halkımız belediyeye gidip derdini anlatamıyor, taleplerini söyleyemiyor. B sisteminizi değiştirin” dedi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version