Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DBP Eş Genel Başkanları Silopi halkını yürüyüşe davet etti


ŞIRNAK – DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır’dan oluşan bir heyet, Silopi esnafını yarın yapılacak yürüyüşe davet etti.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde yarın Habur Sınır Kapısına kadar yapılacak “Kimyasal silahlara karşı insanlık yürüyüşü”ne ilişkin ilçede esnafı ziyaret eden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır ile kent milletvekilleri, halkı yürüyüşe davet etti.

Esnaf ziyaretinde çağrıda bulunan HDP milletvekili Hasan Özgüneş, “Yarın saat 13:00’de Tilqebîn de kimyasal silahlara karşı yürüyüşümüz olacak. Bütün Botan halkımızı buna karşı ses olmaya davet ediyoruz” dedi.

PROGRAM BELLİ OLDU

Yarınki programa, TUHAD-FED, MED-DER, NÇM, GÖÇ Platformu ve Barış Anneleri Meclisi, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz, Keskin Bayındır ve DTK  Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP Grup Sözcüsü Ebru Günay, Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Hişyar Özsoy, Remziye Tosun, İmam Taşçıer, Batman Milletvekili Feleknas Uca, Van Milletvekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Urfa Milletvekilleri Ömer Öcalan, Nusrettin Maçin, Siirt Milletvekili Sıddık Taş ve Şırnak Milletvekilleri Hasan Özgüneş, Hüseyin Kaçmaz ile Nuran İmir katılacak.

Yürüyüşe Adana, Mersin, Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Antep, Urfa, Bingöl ve Malatya’dan kitlesel katılımlar olacak.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version