Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Daily Mail: Britanya on binlerce sığınmacıyı, zorla satın alınan otellerde barındırıyor

Daily Mail: Britanya on binlerce sığınmacıyı, zorla satın alınan otellerde barındırıyor

Serbest Görüş Dış Haberler

Britanya devletinin yaklaşık 37 bin sığınmacıyı bedelini ödeyerek el koyduğu otellerde barındırdığı, bunun için de günde  vergi mükelleflerinden alınan yaklaşık 6.8 milyon Sterlin paranın kullanıldığı iddia edildi. 

Daily Mail gazetesi, Britanya devletinin Londra’dan Galler’deki Snowdonia’ya birçok farklı bölgede en az 200 oteli sığınmacı kriziyle mücadele için devraldığını belirtti. 

Gazete, bu otellerden 40 tanesinin yerini ve ismini gösteren bir harita da hazırladı. Uygulamanın Britanya devletine bedelinin kişi başı 150 sterlin olduğu ifade edildi. 

Britanya’da bazı sığınmacı merkezlerinde kontenjandan fazla insan tutulması nedeniyle oluşan kötü şartlar basına yansıyınca tepki çekmişti.

Fransa’dan gelen Arnavutluklu bir sığınmacı gazeteye verdiği demeçte ülkesine sınır dışı edilmesinin önünde bir engel olmamasına rağmen Basingstoke’daki Crowne Plaza’ya devlet tarafından yerleştirildiğini ifade etti. 

Sığınmacı, “Manston’da bir kayıt merkezine 300 diğer Arnavutluk vatandaşı ile götürüldüm. Parmak izlerimizi aldılar. Çevremiz gardiyan doluydu. Ancak sığınmacı merkezlerinin dolu olması ile ilgili skandal sayesinde kim olduğum sorulmadan içeri alındım. Bizi filmli camlı bir otobüsle gecenin bir yarısı otele götürdüler” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version