Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

COP27 Zirvesi Mısır’da başladı: Erdoğan, Liderler Zirvesi’ne katılmayacak

Serbestiyet


Dünya liderlerinin her yıl küresel sıcaklık artışını sınırlandırmak için bir araya geldiği Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nin yirmi yedincisi (COP27) dün (6 Kasım) Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinde başladı.

18 Kasım’a kadar devam edecek olan zirveye 1992 yılındaki ilk BM anlaşmasına imza atan ülkeler katılıyor. Zirve için yaklaşık 190 ülkeden 40 binin üzerinde katılımcı, 100’den fazla devlet lideri ve politika yapıcı Mısır’da buluşacak.

Zirvede 7-8 Kasım tarihlerindeki Liderler Zirvesi’nin ardından her gün finans, bilim, gençlik ve gelecek nesiller, karbonsuzlaşma, adaptasyon ve tarım, cinsiyet, su, sivil toplum, enerji, biyoçeşitlilik ve çözümler başlıkları altında tematik oturumlar düzenlenecek.

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) zirvenin başında Küresel İklim Durumu raporunu yayımladı. Raporda deniz seviyesinin yükselme hızının son 30 yıl içinde iki kat arttığı vurgulandı ve son sekiz yıla dikkat çekildi. Bu yıllar sürekli artan sera gazı konsantrasyonları ve biriken ısı nedeniyle kayıtlara geçen ‘en sıcak sekiz yıl’ denildi.

Türkiye’nin zirvede hem Ulusal Niyet Beyanı’nı hem de emisyon azaltım hedeflerini açıklaması bekleniyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version