Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP lideri’nden Brezilya’da seçimleri kazanan Lula da Sila’ya kutlama mesajı

Kılıçdaroğlu’ndan tüm başkentlere: Bundan sonraki muhatabınız Millet İttifakı’nın adayı olacak


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı mesaj ile Brezilya’daki seçimleri kazanan solcu Luiz Inácio Lula da Silva’yı tebrik etti.

Brezilya’da solcu Luiz Inácio Lula da Silva, tarihin en dikkat çeken siyasi geri dönüşlerinden birini yaparak aşırı sağcı Jair Bolsonaro’yu devirmiş ve 11 yıl aradan sonra tekrar Güney Amerika ülkesinin Devlet Başkanı olmuştu. Lula, kendisine yöneltilen yolsuzluk suçlamaları nedeniyle 580 gün hapis yatmış; daha sonra bu suçlamalar geri çekilmişti.

Brezilya’da gerçekleşen devlet başkanlığı seçimlerinde, otoriter ve kutuplaştırıcı siyasi anlayışa karşı; demokrasi, sosyal adalet ve geniş ittifak siyaset anlayışı ile seçimi kazanan @LulaOficial’ı kutluyor, seçim sonuçlarının Brezilya halkına hayırlı olmasını diliyorum.

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) October 31, 2022

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Brezilya’daki aşırı sağcı Jair Bolsonaro’yu yenerek 11 yıl aradan sonra tekrar Güney Amerika ülkesinin Devlet Başkanı olan Luiz Inácio Lula da Silva’yı sosyal medya hesabından yayınladığı mesaj ile kutladı. Kılıçdaroğlu, “Brezilya’da gerçekleşen devlet başkanlığı seçimlerinde, otoriter ve kutuplaştırıcı siyasi anlayışa karşı; demokrasi, sosyal adalet ve geniş ittifak siyaset anlayışı ile seçimi kazanan @LulaOficial ’ı kutluyor, seçim sonuçlarının Brezilya halkına hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version