Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Bilgin: Sözleşmeli memurları bu ayın içerisinde kadrolu hale getireceğiz

Bakan Vedat Bilgin’den ‘EYT’ açıklaması: Önümüzdeki günlerde açıklanacaktır


Vedat Bilgin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli memurların Kasım ayı içinde kadrolu hale getirileceğini kaydetti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2023 yılı bütçesi görüşmeleri başladı.

Bakanlığının 2023 bütçesinin sunumunu yapan Vedat Bilgin, “Sözleşmeli personelin çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz o çalışmayı tamamladık. Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta veya bu ay içinde onu uygulamaya geçireceğiz

“SÖLEŞMELİ PERSONELİN ÇALIŞMA ŞARTLARI DEĞİŞECEK”

Sözleşmeli personelin çalışma şartlarını değiştirmeyi düşündüklerini ve çalışmayı tamamladıklarını belirten Bilgin, “Sözleşmeli personelin çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz çalışmayı tamamladık. Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta veya bu ay içinde onu uygulamaya geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

2023 yılında uygulanacak asgari ücret zammına ilişkin çalışmalara da değinen Bilgin, “Asgari ücretin, 5500 lira olmasının nedeni enflasyona karşı duyarlı olduğumuzu göstermek içindi. Asgari ücreti belirlemede enflasyon etkisini geriletecek bir uygulama gerçekleştireceğiz” dedi.

Bilgin, aralık ayının ilk haftasında komisyonunun toplanacağını hatırlatarak, “Tüm emekçiler enflasyon karşısında korunacak” ifadesini kullandı.

EYT DÜZENLEMESİ

Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda, yaş şartını kaldıramayacaklarını söyleyen Bilgin, “Şu anda yaş şartını kaldırırsak, prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var” dedi. EYT konusundaki çalışmaların tamamlandığını Belirten Bilgin, çalışmanın aralık ayı içinde Meclis’e sunulacağını da aktardı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version