Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Babam neden hala içerde ve 10.5 yıldan hükümlü?’

‘Babam neden hala içerde ve 10.5 yıldan hükümlü?’


Yargıtay’ın bozma kararı sonrası yeniden hakim karşısına çıkan Zaman gazetesinin eski yazarları Mümtazer Türköne, Ali Bulaç, Ahmet Turan Alan ve Şahin Alpay beraatlerini talep etti. Yazarlar, yazdıkları yazılar nedeniyle siyasi iktidarın hışmına uğradıklarını belirtti.

Haklarında verilen hükümler Yargıtay tarafından bozulan Zaman gazetesinin eski yazarları Mümtaz’er Türköne, Şahin Alpay, Ali Bulaç, Ahmet Turan Alkan ve Mehmet Özdemir’in yeniden yargılamasının dokuzuncu duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada Ali Bulaç, Şahin Alpay, Mümtazer Türköne ve Ahmet Turan Alkan ile avukatları hazır bulundu.

Mahkeme kapatılan Zaman gazetesinin yazarları Ali Bulaç, Şahin Alpay, Ahmet Turan hakkında 2 yıl 6’şar ay hapis cezası kararı çıktı. Mümtazer Türköne’ye ise 3 yıl 9 ay ceza verildi.

Aynı davadan yargılanan dosyası onaylanan Zaman Gazetesi Temsilcisi Mustafa Ünal’ın avukatı ve gelini Büşra Şimşek Ünal, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda,”Zaman gazetesi yazarları davasında sadece babam MUSTAFA ÜNAL’ın cezası onandı. Aşağıdaki yazarların örgüt üyeliğinden aldığı 9 yıldan başlayan cezaları ise yıllar önce bozuldu. Hiçbirinin diğerinden daha çok suçu yok, peki babam neden hala içeride ve 10.5 yıldan hükümlü?” ifadesini kullandı.

Zaman gazetesi yazarları davasında sadece babam MUSTAFA ÜNAL’ın cezası onandı. Aşağıdaki yazarların örgüt üyeliğinden aldığı 9 yıldan başlayan cezaları ise yıllar önce bozuldu. Hiçbirinin diğerinden daha çok suçu yok, peki babam neden hala içeride ve 10.5 yıldan hükümlü? pic.twitter.com/UYx3VHysoC

— Av.Büşra Şimşek Ünal (@SebnemceHanim) November 28, 2022


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version