Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Atatürk Üniversitesi’nden bilimsel yayına sansür skandalına ‘yalan’ savunma

Atatürk Üniversitesi’nden ‘bilimsel’ yayına sansür; önce yayınlayıp, sonra sildiler!


AW390476

Erzurum Atatürk Üniversitesi, akademik ve hakemli bir e-dergisi olan A Journal of Iranology Studies’de yaptığı sansürü, yalan ifadelerle savundu. Skandalın haber olmasının ardından üniversiteden makalenin yazarı Doç. Dr. Şadi Aydın’a gönderilen yazıda, ‘yazının dergide sehven yayınlandığı’ ileri sürüldü.

Erzurum Atatürk Üniversitesi, kendisine bağlı akademik dergide Eylül ayında yayımlanan KHK’lı Doç. Dr. Şadi Aydın’a ait makaleyi, yazarına hiç bir gerekçe sunmadan ulaşıma engellemişti. Üniversite bununla da yetinmemiş ve dergiyi yeniden tasarlamış; yeni yayınlanan tasarımda yazı tamamen çıkarılmıştı. Skandal önceki gün Şadi Aydın’ın paylaşımları sonrası haber oldu. Bunun üzerine üniversitenin Şadi Aydın’a bir cevap yazısı gönderdiği öğrenildi.

MAKALE ÖNCE TARAFSIZ HAKEMLERE GÖNDERİLİYOR SONRA YAYINLANIYOR

Şadi Aydın, konuyla ilgili son paylaşımında, “Dün, Atatürk Üniversitesi’nin bilimsel makalemize uyguladığı sansür ve karartma haberinden sonra dergi editörlüğü başka bir skandala imza attı. Bu sabah dergi editörlüğünden bir e-mail aldım. Mesajda makalemin kabul kararının sehven verildiği yazılmıştı. Halbuki durum hiç de öyle değildi. Makale, önce tarafsız hakemlere gönderilmiş ve olumlu hakem raporlarından sonra editörlük tarafından yayımlanma kararı verilmiştir. Türkiye’ye bilim, sanat, düşünce, özgürlükler, hukuk, adalet, insan hakları ve demokrasi bakımından bu haldeki üniversiteler mi çağ atlatacak? Sansür, karartma, dışlama ve ötekileştirmenin yuvası olmuş merkezler. Hem de Atatürk’ün adıyla kurulmuş bir üniversite.” ifadelerini kullandı.

 

Dün, Atatürk Üniversitesi’nin bilimsel makalemize uyguladığı sansür ve karartma haberinden sonra dergi editörlüğü başka bir skandala imza attı..@atauni1957 @YuksekogretimK @Tubitak @DergiPark @TubitakUlakbim @profyildirim @Tr724 @sevincozarslan @cevheriguven @yziyaozcan pic.twitter.com/9GyuSbbhtV

— Doç. Dr. Şadi Aydın (@aydinsadi) November 3, 2022

Atatürk Üniversitesi’nden ‘bilimsel’ yayına sansür; önce yayınlayıp, sonra sildiler!

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version