Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Asgarî ücret 7 bin 810 TL olacak

Asgarî ücret 7 bin 810 TL olacak


HABER KULİS | TUNA YILDIZ

Haziran 2023’te yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi için iktidar kesenin ağzını açtı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ülke genelinde sürekli kurdele kesiyor. Bir yandan da yeni paketler açarak oy avcılığı yapıyor. Sırada asgarî ücrete zam var.

Tr724’ün güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, asgari ücrete Aralık ayında yüzde 42 zam yapılacak. Bu zamla birlikte asgari ücretli çalışanların maaşı 7 bin 810 TL olacak. Kaynaklara göre; işveren sendikası zam oranının yüzde 30 ile 35 arasında olması yönünde görüş beyan etti. Ancak yapılan pazarlıklar sonucunda zam oranı yüzde 42 seviyesine yükseltildi.

Asgari ücret tespit komisyonu 6 Aralık’ta Ankara’da toplanacak. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, işveren sendikaları ve işçi birlikleri katılıyor. 6 Aralık’ta yapılması planlanan toplantı temsilci düzeyinde yapılacak. 7 ve 8 Aralık’ta yapılması düşünülen toplantıya ise Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin de katılacak. Nihai zam oranı 8 Aralık’ta yapılacak toplantı sonrasında kararı Bakan Bilgin açıklayacak.

Kaynakların verdiği bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile ekipler geçtiğimiz hafta biraraya geldi. Aralık’ta yapılması planlanan zam oranı ile ilgili işveren temsilcilerin nabızları yoklandı. Öncelikli olarak işveren gruplarına verebilecekleri zam oranı soruldu. İşveren temsilcisi malum ekonomik durumları da dikkate alarak yüzde 25-30 seviyesinde zam düşündüklerini bürokratlara aktardı.

Maksimum zam oranlarının da yüzde 30’u geçemeyeceği aktarıldı. Ancak bürokratlar Bakan Bilgin’in talebini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zam oranını açıklayacağı için makul bir rakam verilmesi istendi. Bu kapsamda öncelikli beklentinin yüzde 45 olduğu aktarıldı. Ancak yapılan toplantılarda yüzde 42 seviyesine indirildi. Karara nihai şekli 6-8 Aralık tarihleri arasında yapılacak toplantıda verilecek. Zam kararını da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version