Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD: IŞİD’i yenme hedefi için Suriye’de gerilimi azaltma çağrısında bulunuyoruz; Irak’ta koordinasyonsuz askeri harekate karşıyız

ABD Dışişleri Bakanlığı: Afganistan'da yeni kurulacak hükümetin tanınması için belli şartları sağlaması lazım

Serbest Görüş Dış Haberler

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İstiklal Caddesi’nde altı kişinin öldürüldüğü bombalı terör saldırısından 6 gün sonra Suriye ve Irak’ın kuzeyinde çeşitli hedeflere hava harekatı ve ardından Türkiye’de Kilis ve Gaziantep’e yönelik roket saldırıları üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama yayımlandı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price‘ın ofisinden paylaşılan açıklamada “ABD, Suriye ve Türkiye’de sivillerin hayatını kaybetmesi nedeniyle içten taziyelerini ifade ediyor” denildi.

Açıklama şu şekilde devam etti: “Sivil hayatı korumak ve IŞİD’i yenme ortak hedefini desteklemek için Suriye’de gerilimi azaltma çağrısında bulunuyoruz. Irak’ın egemenliğini ihlal eden herhangi bir koordinasyonsuz askeri harekata karşı çıkmaya devam ediyoruz.”

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü altı kişinin hayatına mâl olan bombalı terör saldırısından altı gün sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) savaş uçaklarıyla cumartesi akşam (19 Kasım Cumartesi) Kuzey Suriye ve Kuzey Irak’taki hedefleri vurmasının ardından Türkiye iki gün boyunca roketli saldırılara hedef oldu. AA’nın edindiği bilgilere göre; son olarak dün (21 Kasım Pazartesi) Gaziantep’in Karkamış ilçesine YPG/PKK mensuplarınca Suriye’nin kuzeyinden 5 roket atıldı. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken, 2’si ağır 10 kişi de yaralandı. Havanlı ve roketli saldırı sonucu birçok ev, iş yeri ve araç hasar gördü. Gaziantep’teki saldırının ardından Suriye’nin kuzeyinden atılan roketler, Kilis’te Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine isabet etti.

TIKLAYIN –Gaziantep ve Kilis’e roket saldırısı: 1’i çocuk 2 kişi yaşamını yitirdi; Karkamış’ta tüm okullar tatil edildi

TIKLAYIN | Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roketli saldırı: 8 güvenlik personeli yaralandı

TIKLAYIN | MSB ‘Hesap zamanı’ diye duyurdu, TSK Taksim’deki saldırıdan 6 gün sonra Suriye ve Kuzey Irak’taki hedefleri havadan vurdu

TIKLAYIN | Kilis Öncüpınar’dan sonra Gaziantep Karkamış’a da roket saldırısı!

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version