Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD ara seçimlerinde belirsizlik sürerken Trump’ın 2024 başkan adaylığı duyurusu da ertelenebilir

ABD ara seçimlerinde belirsizlik sürerken Trump'ın 2024 başkan adaylığı duyurusu da ertelenebilir

Serbest Görüş Dış Haberler

2024 seçimlerinde yeniden aday olacağını duyurması beklenen eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yakın çevresinin henüz sonucu netleşmeyen ara seçimler sonrası duyurunun zamanlaması konusunda fikir ayrılıkları yaşadığı belirtildi. Bazı danışmanları Trump’ın gelecek hafta adaylığı duyurmasını önerirken bazıları seçim sonuçları netleşene kadar beklemesini savunuyor.

ABD’de Kongre’nin kontrolü için aylarca yapılan ince hesapların ardından Ara Seçimler yapıldı. Seçimlerin üzerinden iki gün geçmesine rağmen henüz kesin sonuçlar bilinmezken, Temsilciler Meclisi’nin kontrolünün yüksek ihtimalle Demokratlar’dan Cumhuriyetçiler’e geçeceği öngörülüyor.  Öte yandan Cumhuriyetçiler’in seçimden beklediği “kırmızı dalga”nın gerçekleşmediği belirtiliyor.

Kongre’nin üst kanadı Senato’da ise durum daha karmaşık. Birçok projeksiyona göre Cumhuriyetçiler ve Demokratlar şu ana kadar ya aynı sayıda sandalye kazandı, ya da aralarında bir sandalye fark var. Senato’nun kaderini Arizona, Nevada ve Georgia’daki yarışların sonuçları belirleyecek. Georgia’daki seçimin 6 Aralık’ta tekrarlanacağı belirtildi.

The Guardian’da yer alan habere göre, konuyla ilgili kaynaklar eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Mar-a-Lago’daki evindeki siyasi ekibinin Trump’ın 15 Kasım’da yapacağını söylediği duyuruyu gerçekleştirmesi gerektiğini önerirken bir grup yakını ise Georgia’daki seçim sonucuna kadar beklemesini söylüyor.

Cumhuriyetçi Parti’nin beklediği kırmızı dalganın gerçekleşmemesi ve Senato’da çoğunluğu elde edemeyecek gibi görünmesi üzerine parti içinde desteklediği adayların zayıflığı gerekçesiyle Trump’a tepki gösterenler olmuştu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump ara seçimlerden önce 15 Kasım’da önemli bir duyuru yapacağını söylemişti. Trump’ın 2024 başkanlık seçimlerinde yeniden aday olacağını duyurması bekleniyor.

Trump, ara seçimler öncesi katıldığı bir programda Cumhuriyetçi Parti’nin ara seçim kazanımlarında kendisine kredi vermesi gerektiğini ancak başarısızlık durumunda kendisinin suçlanmaması gerektiğini söylemişti.

TIKLAYIN – Dakika dakika ABD Ara Seçimleri: Cumhuriyetçiler’in ‘kırmızı dalgası’ hayal oldu; Senato’nun kaderini üç sandalye belirleyecek

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version